Suoraan sisältöön
A A A
Onkija katsoo Suomen kalojen kuvia Koskipäivässä

Tule onkimaan Vanhankaupungin suvannon suurin vonkale!

Koskipäivää vietetään Vanhankaupunginkoskella lauantaina 26.8.2017 kello 12.00–16.00. Koskipäivä kutsuu kaikki kalastuksesta ja luonnosta kiinnostuneet helsinkiläiset mukaan narraamaan kaloja Vanhankaupungin suvannolle ja ihailemaan kosken kuohuvia maisemia.

Tälläkin kertaa luvassa on monenlaista tekemistä koko perheelle. Tapahtumassa järjestetään eri-ikäisten lasten ongintakilpailuja. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska 750 ensimmäistä Koskipäivän osallistujaa saavat onkivavan ja -laitteen, kalapussin ja syötit. Lapset voivat osallistua ongintakilpailuun myös omilla mato-ongillaan, jotka kannattaakin ottaa mukaan kaiken varalta. Kalastus tapahtuu Vanhankaupunginkosken suvantoalueella. 

Koskipäivän aikana maistellaan herkullisia kalakokkauksia ja tarjolla on myös Onkitukun kalastusopastusta. Kalatalouden keskusliitto tuo paikalle rapuakvaarion, jossa voi tutkia paria erilaista rapulajia. Tekniikan museolla on päivän aikana avoimet ovet. Partiolippukunta Kuksat valmistaa herkullista keittoa, lisäksi myynnissä on kahvia ja pullaa.

Päivän ohjelma:

Ilmoittautuminen ongintakisaan klo 1113
Onkikilpailu klo 1314.30
Palkintojen jako klo 15


Ongintakilpailujen sarjat:

alle 7v.
7-11v.
12-17v.

Ongintakisoissa fongataan eli mahdollisimman monta eri lajia saanut kalastaja on voittaja (min. 3 kalalajia).

Tapahtuman järjestää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelut yhteistyökumppaneineen. 


JAA