Nuoret suunnittelevat projektia läppärin ääressä

Tukea nuorten omille projekteille – nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö pilotoi uutta mallia

Nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö pilotoi uuden mallin 15–25-vuotiaiden helsinkiläisten nuorten omaehtoisen toiminnan tukemiseen. Mukaan pääsee viisi ideaa tai ehdotusta, ja projektien täytyy tavalla tai toisella tuoda iloa myös muille kuin projektin tekijöille. Toiveena on tavoittaa uusia nuoria ja nuorten ryhmiä, ja antaa heille valtaa niin suunnittelussa, päätöksenteossa kuin toteutuksessakin. Ryhmät päättävät kuinka 3000€ budjetti jaetaan, kukin projekti voi saada toimintaansa 300–1500€.

Proke – nuorten omat projektit

Proke-mallissa nuoret ehdottavat, päättävät, käyvät keskustelua, jakavat rahaa toistensa ideoille, ja toteuttavat itselleen tärkeitä projekteja. Ideoiden kehittäminen ja rahanjako tehdään sähköisesti Microsoft Teamsin välityksellä. Toteutukset voivat olla mitä tahansa, esim. tapahtuma, työpaja, striimaus, taidetta… Mitä vain, mutta kannustamme ideoimaan projekteja, jotka voidaan toteuttaa vallitsevia koronaohjeita ja suosituksia noudattaen.

Proke ei ole suunnattu vakiintuneiden toimijoiden, kuten järjestöjen, yhdistysten tai nuorisotalojen toimintojen rahoittamiseen.

Haku on auki 4.–18.1.2021 osoitteessa hel.fi. Ideoiden kehittäminen ja rahan jakaminen tehdään helmikuussa, ja itse projektit ovat nuorten toteutettavissa kevään ja kesän aikana. Proken yhteydessä tehdään tutkimus osana Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogin opinnäytetyötä.

Lisätietoja:

Mika Tullila
mika.tullila@hel.fi
puh. 050 5591785

Kuva: Nathan Dumlao / Unsplash