Tuhansia digilehtiä Helmet-kirjaston asiakkaiden käyttöön

Helmet-kirjaston asiakkaiden käyttöön avautuu OverDrive-lehtipalvelu perjantaina 19.3.2021. Uusi palvelu tuo Helmetin digilehtikokoelmiin tuhansia ulkomaisia aikakauslehtiä.

OverDriven lehtikokoelmassa on yli 3 000 aikakauslehteä ympäri maailman. Uusimpia numeroita voi lukea tuoreeltaan, ja myös vanhempiin numeroihin pääsee käsiksi arkiston kautta. Lehtiä ei tarvitse jonottaa tai varata, vaan niitä voi olla lainassa yhtäaikaisesti rajattomasti kaikilla asiakkailla. Lehtiä on eri aihepiireistä viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Kokoelmiin kuuluu useita Helmetin kokoelmiin toivottuja digilehtiä, kuten The Economist Continental Europe Edition, Vanity Fair UK, Stern ja Paris Match. Lehtiä voi lukea kätevästi OverDriven Libby-sovelluksessa e-kirjojen rinnalla.

”OverDriven lehtien avulla saadaan mainio lisä verkkolehtipalveluihin. Digitaalisten aikakauslehtien käyttö on ollut erittäin suosittua korona-aikana varsinkin, kun lehtien luku kirjastoissa ei ole mahdollista”, sanoo Virva Nousiainen-Hiiri, kirjastoverkon yhteisten palveluiden päällikkö Helsingin kaupunginkirjastosta.

Tarjolla kattava koti- ja ulkomaisten digilehtien kokoelma

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kolmessa eri palvelussa: OverDrivessa sekä entuudestaan tarjolla olevissa Flipsterissä ja PressReaderissa.

Flipster-palvelusta löytyy kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä, kuten Science, TIME, People ja The New Yorker. Mukana on myös suosittu espanjankielinen lehti Hola sekä kotimainen Pelit-lehti.

PressReader tarjoaa tuhansia aikakaus- ja sanomalehtiä noin 120 maasta ja 60 kielellä. Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post. PressReaderista löytyy myös kotimainen Hufvudstadsbladet.

Emagz-palvelu sisältää yli 60 kotimaista aikakauslehteä, kuten Anna, Kotiliesi, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma.

Kaikkia lehtiä pääsee lukemaan maksutta Helmet-sivustolta: www.helmet.fi/elehdet

Kuva: Anna Shvets/Pexels