Tööönlahti. Kuva: Lauri Rotko

Tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle maailman ympäri, Itämeren hyväksi!

Tiesitkö, että Töölönlahdella on käynnissä maailmanympärysmatka? Mikäli Töölönlahti kierretään Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana vähintään 18 182 kertaa, mikä on matkassa yhtä paljon kuin matka maailman ympäri. Helsinki tekee 50 000 euron suuruisen lahjoituksen Itämeren suojelemiseen muovijätteeltä. Tule juoksemaan, hölkkäämään, kävelemään ja liikkumaan Töölönlahden 2,2 km pitkälle kierrokselle ja tee samalla hyvää.

Osallistumisohjeet:

1. Aloita Töölönlahden kierros haluamastasi kohdasta. Jos kierrät koko kierroksen, leimaa itsesi kolmella eri leimauspisteellä. Osan kierrosta kulkiessasi leimaa itsesi kahdella pisteellä. Leimauspisteet ovat Töölönlahden puistossa, Hesperian puistossa sekä Linnunlaulun liikuntapaikalla.

2. Leimaamiseen käyvät seuraavat NFC-sirukortit: HSL-matkakortit, monien toimistojen kulkunapit ja avainkortit, useat älypuhelimet sekä pankkien lähimaksukortit. Jos sinulla ei ole tarvittavaa korttia, voit kysyä apua Töölönlahden rannassa sijaitsevan Helsinki-kontin henkilökunnalta.

3. Seuraa yhdessä kuljettua matkaa karttapallon avulla osoitteessa maailmanympärimatka.fi

Leimauspisteessä olevan lukulaitteen ja sirukortin käyttäminen on turvallista. Omia tietoja tai käyttäjänimeä ei kysytä eikä niitä tarvita. Lukulaite ei kerää käyttäjästä mitään tietoja eikä se ota rahaa käyttäjän tililtä tai matkakortilta.

Kohtaamispaikkana Helsinki-kontti

Töölönlahden rannalla on heinäkuusta loppusyksyyn Helsinki-kontti, josta saa apua ja neuvoja maailmanympärimatkaan osallistumiseen. Lisäksi Helsinki-kontista voi lainata kirjoja, ulkoliikuntavälineitä ja ulkopelejä. Toki paikalle voi tulla muutenkin tarinoimaan mukavia.

Facebookin Töölönlahdella tapahtuu -sivulla julkaistaan tilannetietoa ja tunnelmakuvia maailmanympärysmatkan varrelta.

Tervetuloa yhteiselle maailmanympärysmatkalle!

#EU2019FI

JAA