Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys.

Tapahtuma Kaamos-yllätyksiä tuo iloa ja valoa helsinkiläisille marraskuun lopulla

Keskellä vuoden pimeintä aikaa, 20.–28. marraskuuta Helsingissä on kaikille tarjolla ilmaisia ulkoilmaelämyksiä. Kaamos-tapahtumat tuovat yllätyksiä ja iloa arkisiin paikkoihin. On syy lähteä ulos ja pysähtyä elämysten äärelle. Eri puolilla kaupunkia nähdään muun muassa ääni- ja valoinstallaatioita, tuliesityksiä, tanssia, ulkoilmaelokuvia, heijastinsuunnistusta ja musiikkia.

Kaamos-tapahtumiin paikalle voi tulla varta vasten tai vaikka piipahtaa ohikulkumatkalla. Ohjelma koostuu lyhyistä esityksistä ja esityskertoja on useita.

Ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhdessä helsinkiläisen kulttuuri-, liikunta-, ja taidekentän kanssa. Helsingin kaupunki järjesti syksyllä Kaamos-ohjelmahaun, joka tuotti lähes sata ohjelmaehdotusta. Näistä valittiin toteutukseen mukaan neljätoista teosta ja esitystä.

Keskustassa Kansalaistori, Kannelmäessä Sitratori, Itäkeskuksessa Stoan aukio ja Malmilla Ala-Malmintori ovat kaamosyllätysten päätapahtumapaikkoja, mutta tapahtuma levittäytyy myös esimerkiksi Suvilahteen, missä teräksinen kaasukello herää soimaan.

”Olemme todella iloisia, että toteuttamalla Kaamos-tapahtuma voidaan tuoda iloa ja valoa kaupunkilaisille vuoden pimeimpänä aikana. On myös tärkeää, että helsinkiläiset ohjelmatuottajat ja taiteilijat saavat mahdollisuuden esittää teoksiaan ja kohdata yleisöä turvallisissa puitteissa. Samalla tuemme myös taide- ja kulttuurialan toimijoita tänä poikkeuksellisena ja haastavana aikana”, toteaa tapahtuman projektipäällikkö Mari Kauppinen.

Tapahtumat toteutetaan ulkoilmatiloissa koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden. Ohjelma on kaikille avoin ja kaikki ulkoilmatapahtumat ovat ilmaisia. Tervetuloa katsomaan, kun kaupunki herää eloon.

Kanneltalo, Sitratori 20. - 21.11.
Oodi, Kansalaistori 22. - 23.11.
Stoan aukio 25. - 26.11.
Malmitalo, Ala-Malmintori 28.11.

Katso koko ohjelma osoitteessa tapahtumat.hel.fi

Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.