Tekemistä talvilomalla

Paloheinän talvirieha, lumipallojen tarkkuusheittoa, leffoja, tubetyöpaja, teatteria, urbaania löytöretkeilyä, Stadin hienoin lumiukko -kisa jne. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kivaa ja rentoa tekemistä talvilomalle. Tutustu monipuoliseen tarjontaan!


Paloheinän talviriehan tähtinä Ryhmä Haun Samppa ja Vainu!

Maksuton koko perheen Talvirieha 20.2.2019, klo 15.30–18.30 kutsuu mukaan nauttimaan monipuolisista talviaktiviteeteista Paloheinän ulkoilualueelle. Suuren suosion saavuttanut Talvirieha on järjestetty koululaisten talvilomaviikolla aina vuodesta 2009 alkaen. Tapahtumassa tarjolla muun muassa leikkimielisiä hiihtokilpailuja, lumikenkien kokeilua, lätkää, vapaata luistelua, luistelukouluja, luistelutemppurata, lumilautailua, laserammuntaa, lumenveistoa sekä mahdollisuus tutustua paloautoon ja liikuntapalveluiden talvihuoltokalustoon.
Tapahtuman tähtinä toimivat Ryhmä Haun Samppa ja Vainu, jotka esiintyvät klo 15.30–16.15 ja 17.30–18.15. Esitysten jälkeen mahdollisuus käydä tapaamassa päivän päätähtiä ja ottaa fanikuvat heidän kanssaan!

Jääkiekko ja luistelu, jäähallin 2-kaukalossa
Kaukalo on jaettu kolmeen osaan, joista yhdellä kolmanneksella osallistujat saavat laukoa ja yrittää tehdä maaleja HIFK:n juniorimaalivahdeille. Toisella kolmanneksella vapaata kiekkoilua ja kolmannella alueella leikkimielistä peliä. Ohjaajat jäällä jokaisella alueella.
Taitoluistelua
Ohjelma:
15.30–16.30 Taitoluisteluopetusta ja temppurata
16.30–16.45 Luisteluesityksiä
17.00–18.00 Taitoluisteluopetusta ja temppurata, paikalla Marigold IceUnityn luistelijoita
18.00–18.15 Luisteluesityksiä
18.15–18.30 Taitoluisteluopetusta, parivalssikilpailu, limbokilpailu

Tapahtuman nonstop-pisteillä tarjolla:
Lumikenkäkokeilua (Helsingin Latu)
Lumenveistoa – #UlkonaKuinLumiukko
Tervetuloa kokeilemaan lumenveisto koko perheen voimin. Apuna käytetään lumenveistomuotteja, joiden myötä lumenveistoaihiot syntyvät pakkaslumestakin nopeasti ja mutkattomasti. Paikalla myös lumenveisto-ohjaajia opastamassa lumenveiston saloihin.
Hiihtokilpailu
Leikkimielinen hiihtokisa, jonka 500 ensimmäistä osallistujaa saa mitalin muistoksi osallistumisesta. Tapahtuma-alueella mahdollisuus suksilainaan.
Ekoaseammunta, suositusikäraja 9 v.
Lumilautakokeilua
Mahdollisuus tutustua Paloautoon klo 16–18 (Pakinkylän VPK) ja liikuntapalveluiden talvihuoltokalustoon
Paikalla HOPE ry:n rekka, johon voi lahjoittaa käyttämättömäksi jääneitä urheiluvälineitä niitä tarvitseville pääkaupunkiseutulaisille.


Talviloman vauhdikkaimmat liikuntapäivät Kisiksessä ja Liikuntamyllyssä

Talviloman vauhdikkaimmat FunAction/Nyt-liikunta -päivät, jotka tarjoavat mahdollisuuden muun muassa kiipeilyyn, pelailuun, tanssiin, kuntoiluun ja venyttelyyn. Tarjolla myös muita viikkotunteja ja pop-up -lajeja. Mukaan menoon voi hypätä Liikuntahallin sisäänpääsymaksulla tai kevätkauden 2019 liikuntakortilla.
19.2. klo 15.00–18.00, Töölön Kisahalli 
20.2. klo 15.00–20.00, Liikuntamylly
www.nytliikunta.fi, www.funactionnuorille.fi

Nyt-liikunta Kisahalli


Jännitystä ja tasapainoilua Wibit Aquatrack vesiliikuntaradalla

Wibit Aquatrack on noin 20 metriä pitkä ja leveydeltään pari-kolme uimarataa. Aquatrack tarjoaa jännitystä, vauhtia, tasapainoilua, uintia ja kiipeilyä, mutta rata on pehmeiden elementtien myötä myös turvallinen. Rata haastaa lapset, nuoret ja vanhemmatkin monipuoliseen liikuntaan.
18.2.–9.2. klo 10.00–15.00, Pirkkolan uimahalli
21.2.–22.2. klo 11.00–16.00, Itäkeskuksen uimahalli

Itiksen uimahalli Easysport Wibit Aquatrack

Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa on muutakin talviloman erikoisohjelmaa!

Maanantai 18.2.
8.15–8.45 syvän veden vesijumppa (hallin sisäänpääsymaksu + 3e)
8.45–10.00 vesijuoksuopastusta/uintitekniikkaopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)
10.00–11.30 kuntosalilla laiteopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)
12.00–13.00 vesijuoksuopastusta/uintitekniikkaopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)

Tiistai 19.2.
8.30–10.00 vesijuoksuopastusta/uintitekniikkaopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)
10.00–11.30 kuntosalilla laiteopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)
12.00–13.00 vesijuoksuopastusta/uintitekniikkaopastusta (hallin sisäänpääsymaksu)

Keskiviikko 20.2.
14.30–15.00 syvän veden vesijumppa (hallin sisäänpääsymaksu + 3e)


EasySport-viikolla hypitään, pompitaan ja pallotellaan!

Jo perinteinen talviloman huipennus alakouluikäisille, EasySport-viikko, on täällä taas! Hyppyä, pomppua, peliä, leikkiä, palloiluja ja muuta kivaa. Tule mukaan kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja sisäänpääsymaksun 1,50 € / päivä hinnalla, ilman ennakkoilmoittautumista.
18.–22.2. klo 11–14, Töölön Kisahalli, www.easysport.fi

Easy Sport 2016 Kisahalli


Jääkaruselli – Luistelun iloa kaikenikäisille Kontulan tekojääradalla!

Tule tutustumaan jääpalloon, kaukalopalloon, pikaluisteluun ja ringetteen Kontulan liikuntapuiston tekojääradalla. Tapahtumassa on välineitä kaikenkokoisille, mutta omat luistimet, kypärät ja mailatkin voi ottaa mukaan. Paikalla sinua lajien saloihin ja ensipotkuihin luistimilla opastavat lajien asiantuntijat sekä liikunnanohjaajat.
To 21.2. klo 13–16, Kontulan tekojäärata

Lisätiedot ja muut tärpit liikunnalliseen talvilomaan osoitteesta: helsinkiliikkuu.fi/talviloma


Rusettiluistelu / jäädisco Käpylän liikuntapuiston tekojääkentällä

Tervetuloa kaiken ikäiset Käpylän tekojääkentälle rusettiluisteluun / jäädiscoon! Etsi jäädiscomusiikin soidessa oma parisi, nopeimmat saavat palkinnon! Tapahtumassa julkistetaan myös #stadinhienoinlumiukko -kilpailun voittaja klo 18.00! Tapahtuman järjestää Pasilan nuorisotyöyksikkö yhdessä liikuntapalveluiden kanssa. Tapahtuma on maksuton.
21.2.2019 klo 16.00-19.00 Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä
Mäkelänkatu 70, 00520 Helsinki
arabia.munstadi.fi


Hoplaa, hyppää mukaan talviloman hauskimmalle tutkimusmatkalle!

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa voi hypätä vanhoihin hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun seikkailuihin. Teatterissa on voi hassutella käsinukeilla ja hauskoilla roolivaatteilla ja Sederholmin puodissa roolit vaihtuvat iloiseen kauppaleikkiin. Mummolassa saa tutkia 1970-luvun arjen esineitä ja katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Viikonloppuisin mummolassa on mummo tai vaari kotona. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus. Kristallihuoneessa saa nauttia omia eväitä ja tiloista löytyy myös hoitohuone. Museon yhteydessä on myös kahvila. Lasten kaupungissa koko perhe voi tutustua Helsingin historiaan itse kokeillen ja yhdessä puuhaillen. Lastenkaupunkiin on aina vapaa pääsy!
helsinginkaupunginmuseo.fi


Lumipallojen tarkkuusheittoa museon talvilomapajassa


Kaiken ei tarvitse olla talvella kylmää ja pimeää! Talvilomaviikolla Helsingin kaupunginmuseossa askarrellaan huovasta magneetteja ja sorminukkeja. Voit myös kokeilla taitojasi sulamattomien lumipallojen tarkkuusheitossa tai rakentaa sisällä viihtyvän lumilyhdyn. Vapaa pääsy!
18.–24.2.2019 klo 12–15, Helsingin kaupunginmuseo, Falkmanin siipi


Varhaisnuorten hiihtolomaleiri Östersundomissa

Kivikon nuorisotalon ja Myllypuron nuorisotalon yhteinen varhaisnuorten (4. - 6. luokkalaisten) hiihtolomaleiri.
18.-20.2. Östersundomin leirikeskus


Liikennekaupungin perhepäivät – Polkuautoilua pirteässä pakkasessa

Polkuautoilua ja ulkoilua keskellä kaupunkia. Hauskaa reippailua koko perheelle!
18.-22.2. klo 9.00–15.00 Lasten liikennekaupunki


Fallkullassa hellitään eläimiä

Työnjaoissa nuoret pääsevät mm. siivoamaan karsinoita, hoitamaan eläimiä ja tutustuvat samalla saman henkisiin ystäviin. Fallkullan talviloman toiminta on tarkoitettu 9–17-vuotiaille nuorille.
18.–23.2. Fallkullan kotieläintila


Hassan Maikalin tubetyöpaja

Tubetuksen pikakurssi sinulle ja kavereillesi! Hiihtolomaviikolla opetellaan tubevideoiden suunnittelua ja toteutusta yhdessä tubettaja-räppäri Hassan Maikalin kanssa. Onko sinulla idea millaisen kanavan itse perustaisit? Tule tekemään!
19.2. klo 15–18, Kontulan kirjasto

Hassan Maikal


Månsembly Winter

Månsembly Winter (20.2.–22.2.2019) on pelitoimintaan painottuva tapahtuma talvilomaviikolla. Erilaisia teemapelejä, sekä vapaata pelaamista. Turnauksia! Konsolipelejä! Lautapelejä! Fortnite! Super Smash Bros! Escape room! Tapahtuma huipentuu yön yli kestäviin päätöslaneihin, joihin on ennakkoilmoittautuminen.
20.2. klo 13.00–20.00, Maunula-talo


Vietä lomapäivä Oodissa

Keskustakirjasto Oodi kutsuu viettämään talvilomapäivää Helsingin sydämeen. Pelaa lautapelejä, lainaa kirjoja, lue lehtiä, hengaile kavereiden kanssa, opettele käyttämään 3D-tulostinta tai surauta itsellesi uusi t-paita saumurilla. Kolmannen kerroksen lasikulmasta löytyy myös kaupungin paras selfie-paikka!
Keskustakirjasto Oodi

Oodi Helsinki


Näe Flow'ssa järisyttänyt D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. Gloriassa

Gloria toivottaa kaupungin nuorille aivan parasta talvilomaa kahdella superkonsertilla, jossa esiintyy kovassa nosteessa kiitävät kokoonpanot.
Perjantaina 15.2. lavalle nousevat uusi hip hop -trio "Satu, Tiia Karoliina & LEHMÄ", Jenna Alexa sekä mm. Flow'ssa järisyttänyt D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. Konserttiin on vapaa pääsy. Ovet avataan klo 18.30.
Lauantaina 16.2. salin täyttää kiihkeä popbändi KUUMAA. Ennakkoliput: 11.50€ (www.tiketti.fi)
Ovet avataan klo 19.30.

Lisää esiintyjiä julkistetaan lähiaikoina osoitteessa: gloriahelsinki.fi

Glorian talviloma


Talviloman leffailta Merirastissa

Nuorisotalo Merirastin sali muuttuu elokuvateatteriksi. Nuoret saavat itse ehdottaa elokuvavaihtoehtoja, joista katsottavat elokuvat valitaan äänestämällä. Leffaillat ovat tarkoitettu 13–17-vuotiaille, jotka eivät halua katsoa leffoja yksin ja haluavat keskustella leffasta. Noudatamme elokuvien ikäsuosituksia, ja nuoriso-ohjaaja on mukana katsomassa elokuvia.
22.2. klo 19–21, Nuorisotalo Merirasti 


Talvilomaleffoja lapsille ja nuorille

Talvilomalla Vuotalossa näytetään nuorten valitsemia elokuvia lapsille ja nuorille. Tarkempi ohjelmisto osoitteessa vuotalo.fi. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy.
18.2.–20.2. Vuotalon Sali
 

Sportlovsbio på svenska

Programmet på adressen vuotalo.fi. Fritt inträde.
18.2.–20.2. Nordhuset


Tule tekemään Stadin hienoin lumiukko!

Koko perheen tapahtuma, sopii kaikenikäisille. Tule mukaan Arabian, Koskelan tai Pasilan nutan lumiukkojengiin tai tee lumiukko omalle pihallesi ja julkaise kuva #stadinhienoinlumiukko niin olet mukana kilpailussa. Lumiukot tehdään säästä riippumatta eli varsinkin lumen puuttuessa luovuus kunniaan! Kilpailuun osallistuvat lumiukot tulee tehdä maanantaina klo 14-17 välillä. Julkaise kuva maanantaina 18.2. klo 18 mennessä, eniten tykkäyksiä saanut kuva voittaa. Äänestysaikaa on ke 20.2. klo 12.00 asti. Voittaja julkistetaan Käpylän liikuntapuiston tekojääkentällä Jäädiscossa torstaina 21.2. klo 18.00, tervetuloa paikalle!
18.2. klo 14.00-17.00 Arabian nuorisotalo / Koskelan nuorisotalo / Pasilan nuorisotalo / oma piha


Nuku yö nuorisotalolla!

Yönuta nuorisotalolla, mukaan mahtuu 20 nuorta.
21.2.2019 klo 19.00–7.00, Nuorisotalo Merirasti


Kannelmäessä pelataan Airsoftia ja tehdään heijastimia mielikuvituskaverille

Talvilomaviikolla Kanneltalossa järjestetään monipuolista, maksutonta toimintaa eri ikäisille mm. Airsoft-leiri, pulkkamäkiretki, muistivihkoja japanilaisittain, Mielikuvituskaveriheijastin-työpaja, Operaatio Pulssin Clas Royale kiertue –retki, Puluboin ja Ponin leffa, tanssipaja, Kenkien koristelu –työpaja ja vaikka mitä muuta! Tsekkaa tarkempi ohjelma Kanneltalon, Kannelmäen nuorisotalon ja Värkkäämön nettisivuilta.
16.2.-22.2. Kanneltalo, Kannelmäen nuorisotalo ja Värkkäämö


Ilmaisia elokuvia, työpajoja ja näyttelyitä talvilomaviikolla

8.–23.2. ALMA TERRA kiipeilyinstallaatio caisa.fi
18.–22.2. Talvilomaviikon lastentapahtumat kanneltalo.fi
19.–21.2. Talvilomaleffat ja työpajat malmitalo.fi
18.–24.2. White Noise -näyttely ja työpajat stoa.fi 
18.–19.2. Talvilomaleffat, 18.–23.2. Mitä me tolle sun tukalle tehdään. -näyttely vuotalo.fi


Talvilomalla teatteriin!


Matchbox Company: Prinssi Rei
to 21.2. klo 18, pe 22.2. klo 10 ja la 23.2. klo 13
Elias Edströmin ohjaama lumoava esitys yli 5-vuotiaille perheineen.
Liput 10/5 € (+ mahd. toim.kulut)

CAISA
Kaikukatu 4, 00530 Helsinki
caisa.fi

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Flora & Fauna
la 23.2. klo 14
Uudenlainen tanssiesitys Flora & Fauna on sisään sukellettava videotanssiteos luonnon ihmeellisestä maailmasta.
Liput 6 € (+ mahd. toim.kulut)

VUOTALO
Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
vuotalo.fi

Hurjaruuth: Flora & Fauna


Kursseja lapsille ja nuorille talvilomalla

Vuotalo järjestää talvilomalla maksutonta kurssitoimintaa lapsille ja nuorille. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen osoitteesta vuotalo.fi > taidekasvatus. Ikäsuositus: 8–13 vuotta. Vapaa pääsy
20.–22.2. Vuotalo
 

Sportlovsläger på Rastis


Dagläger från måndag till torsdag 18.2-21.2. Dagligen besök till olika evenemang i staden. Dagarna börjar och slutar alltid på Rastis. Förhandsanmälning krävs: rastis@hel.fi
18.2–21.2. klo 9.00–16.30, Ungdomsgården Rastis


Pelitoimintaa Pasilassa

Pidätkö tietokoneilla ja konsoleilla pelaamisesta? Tervetuloa Pasilan nuorisotalolle, meillä on 10 tietokonetta pelaamista varten. Suosittuja pelejä Pasilassa ovat Mine Craft, League of Legends (LoL), Counter Strike, War of Tanks, War of Warships, Overwatch ja Fortnite. Käytössä on myös erittäin hieno flipperi, pingis, biljardi sekä monet lauta- ja korttipelit. Tule viihtymään, pelailemaan tai vain viettämään aikaa kavereiden kanssa. Toiminta on tarkoitettu 10-17-vuotiaille.
18.2.2019 klo 13.00–19.00, Pasilan nuorisotalo


Nuorten ympäristötilassa Voimaeläinpaja ja Urbaani löytöretki

Nuorten ympäristötila on auki hiihtolomalla ma-pe klo 11-20.00.

Välipalapaja
Välipalapaja järjestetään joka päivä hiihtoloman aikana noin klo 15 (riippuen päivän toiminnasta). Pajassa tehdään terveellistä välipalaa kuten smoothieita ja salaatteja.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

18.2. 13–18.00 Voimaeläinpaja
Viisas kuin pöllö, leikkisä kuin kettu?
Mitä eläimet voivat meille opettaa? Minkälaisia ominaisuuksia eri eläimiin liitetään? Vetoaako jokin tietty eläin sinuun erityisesti? Tervetuloa pohtimaan ja tutustumaan eläinten merkityksiin ja symboliikkaan, sekä tekemään voimaeläintaidetta eri menetelmillä.
Työpaja on tarkoitettu alle 29- vuotiaille nuorille. Mukaan voi tulla milloin vaan ja niin pitkäksi aikaa, kuin haluaa.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

18.2. 15–19.00 Vaatteiden tuunaus
Nuoret vetävät Pop up – tyylistä vaatteiden tuunaus/ korjaus – työpajaa. Voit toteuttaa omia pieniä vaateprojektejasi ja saada hyviä neuvoja ja ideoita tuunaukseen. Työpajaa vetävät nuoret ovat vaatetusalan opiskelijoita.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista

19.2. 12.00– Retki Vartiosaareen
Yli 12-vuotiaille. Ryhmän koko max. 20hlö.
Ennakkoilmoittautuminen ja lupalappu tarvitaan.
Ilmoittautuminen: ymparistotila@hel.fi

20.2. 12.00–15.00 Retki lähiluontoon
Kokoontuminen Ympäristötilassa klo 11.00. Tehdään yhdessä eväät, ja lähdetään retkelle lähiluontoon. Retken kesto on noin kolme tuntia, riippuen tietenkin säästä. Retken aikana tutustutaan erilaisiin talviaktiviteetteihin ja lumileikkeihin.
Ennakkoilmoittautuminen ja lupalappu tarvitaan.
Ilmoittautuminen: ymparistotila@hel.fi

20.2. 14.00– Urbaani löytöretki Laajasalon kätkettyihin ihmeisiin
Haluaisitko oppia näkemään ja kokemaan tutut asiat uudella tavalla, löytämään kätkettyjä asioita, ja luovuuden ja mielikuvituksen avulla tuomaan iloa sekä omaan, että muiden elämään? Tule urbaanille löytöretkelle Laajasalon talviseen kaupunkiluontoon ja kauppakeskus Saaren!
Kokoontuminen Ympäristötilassa klo 14.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

20.2. 15–17.00- Vohvelit
Ympäristötilassa tehdään yhdessä vohveleita retkien jälkeen.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

21.2. 17–19.00- Koirakahvila
Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset koirien ystävät, joko koiran kanssa tai ilman. Huomioihan kuitenkin, että koiran tulee pysyä ohjaajansa hallinnassa.

Tapahtumassa on nuorten pitämä kahvila, josta saa ostaa käteisellä vegaanisia makeita sekä suolaisia herkkuja.

Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

22.2. 12.00- Retki Vartiosaareen
Yli 12-vuotiaille. Ryhmän koko max. 20hlö. Ennakkoilmoittautuminen ja lupalappu tarvitaan.
Ilmoittautuminen: ymparistotila@hel.fi


Vuosaaren talviloma!

Jalkapalloa, korista, pingisturnauksia, kädentaitopajoja, leffaretkiä, nuorten kahvila, yllätysohjelmaa!
Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan.
Kallahden nuorisotalo on avoinna:
9-12-vuotiaat klo 13-15
yli 13-vuotiaat klo 16-20
Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5

Tule pelaamaan ja viettämään lomaa stadin parhaassa seurassa. 


HappiPride tarjoaa sateenkaarevaa ohjelmaa

Sateenkaarevaa talvilomaohjelmaa Happi Pridessa 20.-22.2. klo 15-21. Ohjelmassa mm. Euroviisufiilistelyä, kädentaitoja, singstaria, leffoja ja retkiä 13-25v.
Tarkemman ohjelman löydät @happipride, @ungpride ja happipride.munstadi.fi
Torstaina 21.2. Happi Pridessa alkaa klo 18 elokuvanäytös Pihalla. Pihalla on draamakomedia kahden nuoren pojan välisestä romanssista ja itsensä löytämisestä. Paikalla myös elokuvan ohjaaja Nils-Erik Ekblom keskustelemassa elokuvasta. Elokuva on ilmainen ja tarjoamme popparit.


Valokuvat: Kai Kuusisto, Joona Pettersson, Jonna Pennanen, Andrey ShadrinJAA