Loma se on kivempikin talviloma! Talvilomaviikko 22.-28. helmikuuta

Talviloma tulee - oletko valmis? Olemme koonneet kattavan ohjelmapaketin kaikenikäisille lomalaisille. Helsingissä on tarjolla monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä talvilomaviikolla 22.–28.2.2021. Ohjelma sisältää sekä virtuaalista ajanvietettä että vinkkejä omatoimiseen liikuntaan vaikkapa ulkosalla. Kivaa puuhaa löytyy myös kotisohvalta käsin! Löydä oma juttusi osoitteesta tapahtumat.hel.fi!

Ladut ja luistinradat kutsuvat mutta talvilomalla voi myös suunnistaa ja tehdä lumitaidetta

Helsingin loistava lumitilanne hemmottelee tänä vuonna ulkoilusta innostuneita kaupunkilaisia. Mikäli edellisestä hiihtokerrasta on vierähtänyt aikaa tai haluat tutustuttaa perheen pieniä talvilomalaisia hiihdon saloihin voit kerrata alkeet opastavasta videosta. Myös kaupungin teko- ja luonnonjäät ovat kipakan pakkassään vuoksi oivassa kunnossa. Luistelun perusteet voit palauttaa mieleesi katsomalla opetusvideon.

Lähelläsi sijaitsevat hiihtoladut ja luistinradat löytyvät ulkoliikunta.fi verkkosivulta. Saatat yllättyä, miten upeita liikkumismahdollisuuksia Helsinki tarjoaa asukkailleen! Kartasta löytyy lähilatujen sijaintien ja kunnon lisäksi myös esimerkiksi luistinradat ja niiden jäätilanteet. Tiedot päivitetään sivustolle päivittäin. Ulkoilla voit toki myös Helsingin keskustassa kurkistaen samalla Kruununhaan kaupunginosan historiaan noin 100 vuoden ajalta. Valokuvanäyttely Krunikan kortteleissa on nähtävissä Kruununhaan sähkökaapeissa.

Luminen Helsinki on keskiössä myös talviloman suunnistuksessa, joka vaatii sekä nokkeluutta että tarkkoja silmiä. Nouda kartta ja ohjeet tai lataa ne verkosta ja pääset etsimään rasteja talven ihmemaahan. Saisiko olla lautasellinen kimaltavia lumikinoksia, värikäs taikalumitunturi tai leijailevaa lumihattaraa? Talvioman paras taidetempaus on takuuvarmasti Take away Unelmalumitehdas! Nouda take awayna maksuton yllätyspussi täynnä lumimaalausaarteita ja hyppää huurteiseen etätaidetyöpajaan! 

Valokuvausta, CakeMasters ja Talvituuba talkshow - online

Miltä korona-arki näyttää ja tuntuu? Mikä on erilaista kuin ennen? Tätä voi pohtia valokuvan keinoin osallistumalla talvilomalla Fr – for real valokuvausprojektiin, joka valottaa nuorten poikkeusajan tuntemuksia. Kuratoitu verkkonäyttely julkaistaan mm. Stoan verkkosivuilla talviloman jälkeen. Ohjelmaan osallistutaan etänä.

Nuorten itse suunnittelema CakeMasters-kisa järjestetään etänä ja siihen kuuluu kolme aluekisaa. Aluekisojen parhaat kakut palkitaan ja ne pääsevät finaaliäänestykseen @operaatiopulssin insta-tilillä.

Talvituuba – on talviloman nuorten striimattu talk show. Siinä puheenaiheena on mm. aktivismi, liikunta, musiikki, kirjallisuus, ajankohtaiset jutut ja nuorten Helsinki. Keskusteluvieraiksi on kutsuttu nuoria sekä eri alojen ammattilaisia, kuten kirjailija Katja Kettu, jääkiekkoilija Anton Lundell (HIFK), elokuvaohjaaja Jenni Toivonniemi sekä muusikot Notkea Rotta (Atomirotta) ja Karoliina Niskanen (a.k.a. Mc Lehmä).

Veistostekniikka, musiikkia suorana tai striimattuna, palloilua, joogaa, balettia sekä paljon muuta

Helsingin taidemuseon striimauksissa tutustutaan vaikkapa veistostekniikkaan tai muotokuvan piirtämiseen. Kaupunginorkesteri tarjoaa musiikkia suorina verkkolähetyksinä ja tallenteina jotka sopivat kaikenikäisille. Alppimuisto – konsertin tallenteessa kuullaan teknoa ja barokkimusiikkia.

Voit myös vaikkapa tanssia, jumpata tai joogata ohjaajan opastuksella kotona silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Liikuttavaa ja innostavaa tekemistä koti-oloihin, sisällä tai ulkona saat alakouluikäisille suunnatuilla EasySport videoilla! Ne tarjoavat motorisia perustaitoja kehittävää liikuntaa, kotona tehtäväksi. Tiivistämön tanssitunneilla yhdistyvät yhdessä tekemisen ilo ja energiset katutanssilajit.

Kansallisoopperan ja -baletin kulisseissa-dokumenttiohjelmat kertovat lavan takaisesta elämästä ja ihmisistä. Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämöllä voit myös katsoa ja kuunnella täyspitkiä lapsille tarkoitettuja esitystallenteita. Kansallisoopperan ja -baletin tanssitunteja on tarjolla verkossa. Videoilla on sekä kotona tehtävä balettitunti että sykkeet nostattavaa tanssia ja maailman vahvimman liikkeitä – arvaatko kenen?

Tarjolla lukuvinkkejä, klassikkopelejä sekä esports turnaustapahtuma

Pelin Paikka – tallenteet tutustuttavat sinut video- ja PC-pelien klassikkoihin. Luvassa on mm. Half Life- ja World of Warcraft-pelejä kaupungin kirjaston Heikki Marjomaan seurassa!

Tiivistämö Winter Games on esports-turnaustapahtuma, joka huipentuu striimattaviin finaaliotteluihin. Turnaukseen voi osallistua kuka tahansa 13–18-vuotias nuori, ja peleinä pelataan Fortnitea (duo) ja Overwatchia. Mukana tapahtumassa nähdään myös esports-huiput Laura ”Lapa” Kyntäjä sekä Petja ”Masaa” Kantanen. Perjantaina 26.2 esport-valmentaja Niklas Hirvelä kertoo, miten sinustakin voi tulla ammattilaispelaaja!

Vuoden 2021 Helmet-haasteet kehottavat lukuhaasteiden lisäksi tarttumaan myös musa-, elokuva- ja pelihaasteisiin. Kirjaston lautapelivinkit vievät sinut reissuun lautapelipöydässä! Helmet-lukudiplomi antaa kirjavinkkejä eri-ikäisille lukijoille. Vaikka et suorittaisi diplomia, voit etsiä sinua kiinnostavaa luettavaa. Lukuvalmentaja Junior tarjoaa lukuvinkkejä ja juuri sinulle sopivia kirjoja. Tilaa vaikka sähköpostivalmennus tai kirjastosta noudettava kassi.

Nuorten talviloma on virtuaalinen, tavataan Discordissa ja Instassa!

Tutut nuoriso-ohjaajat päivystävät pitkin talvilomaa nuorisotalojen Discord- ja Instagram-kanavilla. Kanavilta löytyy paitsi juttuseuraa, myös ajanvietettä, kuten pelailua ja visailuja yhdessä muiden nuorten sekä ohjaajien kanssa. Löydät linkit näihin jokaisen nuorisotalon omasta Instagram-profiilista.

Nuorisotalojen instagram-profiileista löydät myös nuoriso-ohjaajien puhelinnumerot. Heille voi laittaa whatsapp-viestiä tai soittaa, kun aika käy pitkäksi tai kaipaa juttuseuraa. Jos haluaa jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa tai ryhmächatissä yhdessä muiden nuorten kanssa, voi olla yhteydessä Sekasin-chatiin.

Talviloman ohjelma löytyy verkosta osoitteesta tapahtumat.hel.fi

Koko talvilomatarjonta on koottu tapahtumat.hel.fi-sivustolle. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Voimassa olevat koronarajoitteet

Koronatilanteen vuoksi Helsingin kaupungin talvilomaohjelma keskittyy verkkoon ja tekemiseen ulkona. Viimeisin tieto Helsingissä voimassa olevista keskeisistä suosituksista ja rajoituksista löytyy täältä.

Lisää aiheesta:

Helsingin Laajalahteen on avattu matkaluistelurata meren jäälle

Uutinen julkaistu 15. ja tuoreutettu 19.2.