Seniorijumppaa ja Jumppahetkiä Helsinki-kanavalla sekä Yle TV2:lla

Poikkeustilanteesta huolimatta on tärkeää huolehtia riittävästä päivittäisestä liikkumisesta. Etenkin ikäihmisten lihasvoimat ja fyysinen toimintakyky heikkenevät nopeasti ilman säännöllistä aktiviteettia. Pienetkin liikunnalliset arjen teot virkistävät mieltä ja tuovat päivään rytmiä ja sisältöä. Tästä johtuen Helsingin kaupunki on tuottanut 20 uutta 30 minuutin seniorijumppaa vapaasti katsottavaksi Helsinki-kanavalle. Lisäksi Ylen kanssa tuotetun Jumppahetki-ohjelman uusinnat ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin Yle TV2:lla arkiaamuisin klo 8.50. Kaikki Jumppahetkijaksot nähtävissä myös Yle Areenassa.

Helsinki-kanavan Seniorijumppa tuo jumppatunnit olohuoneeseen

Lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa voi harjoittaa kotioloissa mainiosti. Kotona on helppoa ja turvallista jumpata esimerkiksi jalkoja vahvemmiksi, kohottaa sykettä tanssin pyörteissä ja vetreyttää koko vartaloa. Helsinki-kanavalla julkaistavat 30 minuutin seniorijumpat tarjoavat muun muassa lattari- ja kuntotanssia, venyttelyä, selkä- ja tuolijumppaa sekä keskivartalo- lihaskunto- ja tasapainoharjoittelua. 

Seniorijumppia julkaistaan kolme jaksoa viikossa. Uuden jaksot julkaistaan aina maanantaisin kolmen jakson ryppäissä. Kaikkiaan jaksoja julkaistaan 20 kappaletta. Ensimmäiset 3 jaksoa nyt julki!

Jumpat löydät Helsinki-kanavalta.

Julkaistavat jaksot:

Jakso 1: Lattaritanssi
Jakso 2: Tuolijumppa
Jakso 3: Lihaskunto
Jakso 4: Salsa-Rumba
Jakso 5: Kevytjumppa
Jakso 6: Tasapaino & voima
Jakso 7: Kuntotanssi 2
Jakso 8: Kehonhallinta 2
Jakso 9: Lihaskunto 1
Jakso 10: Venyttely 2
Jakso 11: Tuolijumppa 2
Jakso 12: Kuntotanssi 1
Jakso 13: Tasapaino & voima 2
Jakso 14: Kevytjumppa
Jakso 15: Venyttely 1 – selälle hyvää
Jakso 16: Lihaskunto 2
Jakso 17: Kehonhallinta 1
Jakso 18: Selkäjumppa
Jakso 19: Kehonhuolto
Jakso 20: Tuolijumppa 3

Ylen Jumppahetki-ohjelma tuo aktivoivia hetkiä arkipäiviin

Yle TV2:lla ja Areenassa viime keväästä lähtien pyörineet Jumppahetket mahdollistavat päivittäisen liikkumisen ja toimintakyvystä huolehtimisen. Jumppahetkiä vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeita silmällä pitäen. Samasta harjoituksesta tarjotaan kotiliikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisella Jumppahetkellä on myös oma teemansa, jotta liikuntavinkit olisivat mahdollisimman monipuolisia.

Kaikki Jumppahetket näytetään uusintana arkiaamuisin Yle TV2:lta 18.1.-9.4. klo 08.50. Kaikki jaksot ja muutakin treenisisältöä on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Katso Jumppahetket Yle Areenasta