School Action Day tarjoaa lapsille ja nuorille mm. pallopelejä. Kuva: Aki Rask

School Action Day liikuttaa tuhansia pääkaupunkiseudun oppilaita

School Action Day 2018 on osa Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. Tapahtuma järjestetään tiistaina 25.9.2018 Töölön Kisahallin ympäristössä ja se liikuttaa yli 7000 pääkaupunkiseudun koululaista.

School Action Dayn tavoitteena on kannustaa koululaisia liikkumaan, esitellä uusia liikuntamahdollisuuksia sekä lisätä tietoisuutta liikunnan hyödyistä. Tapahtuma järjestetään neljättä kertaa ja se on liikuttanut vuosittain tuhansia oppilaita. Päätapahtuman lisäksi urheiluviikon ohjelmassa on lähes 30 alueellista tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea.

Osallistujille School Action Day tarjoaa muun muassa tutustumista eri liikuntalajeihin ja -mahdollisuuksiin yhteistyökumppaneiden toteuttamilla liikuntapisteillä. Tutuiksi tulevat pallo- ja mailapelit, leikit, parkour, frisbeegolf sekä erilaiset kamppailulajit. Lajiliittoja, urheiluseuroja ja yhteistyökumppaneita on mukana kaikkiaan yli 50 ja liikuntapisteitä lähes 100, joten mielekästä tekemistä löytyy varmasti jokaiseen makuun.

Tapahtuman huipentaa tubettaja Lakon juontama yhteisohjelma Telia 5G Areenalla. Ohjelmassa muun muassa ministeri Sampo Terhon sekä pormestari Jan Vapaavuoren liikunta-aiheiset haastattelut, cheerleadingin MM-kisajoukkueen esitys sekä StepUp-tanssituokio. Luvassa liikunnan riemua, tanssin huumaa sekä ainutlaatuista School Action Day -tunnelmaa. #BeActive

Helsinki Liikkuu -perhetapahtuma

Urheiluviikon yhteydessä järjestetään Helsinki Liikkuu -perhetapahtuma lauantaina 29.9.2018, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin liikuntalajeihin ja -mahdollisuuksiin koko perheen voimin. Tilaisuus järjestetään Allas Sea Poolin tiloissa Helsingin sydämessä. Perhetapahtuma kuuluu Euroopan urheiluviikon #BeActive Night -tapahtumiin, joita vietetään ympäri Eurooppaa. Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta. #HelsinkiLiikkuu


#BeActive – Euroopan urheiluviikko
School Action Day on osa Euroopan komission Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS). Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. School Action Day järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupungit sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat myös Erasmus+-ohjelma ja Liikkuva koulu. Lisätietoa Euroopan urheiluviikosta englanniksi European Week of Sportin verkkosivuilla.


JAA