West Side Storyn tanssijat ja Riff (Christopher Faison)

Savoylle Vuoden konserttisali 2021 -ehdokkuus

Savoy-teatteri on äänestetty Musiikki & Median Industry Awards -palkintoehdokkaaksi sarjassa Vuoden venue: Konserttisali. Savoy-teatteri sai ehdokkuuden toisena vuonna peräkkäin.

Musiikki & Media on Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma, ja se on järjestetty jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tapahtuman kohokohtana juhlitaan vuosittaista Industry Awards -gaalaa, jossa saatu palkinto on arvostettu kiitos omalta yhteisöltä, Suomen musiikkialan ammattilaisilta.

Savoy-teatterin ehdokkuuteen vaikutti sekä ennakkoäänestys että alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati. Raadin fokus voittajan valinnassa on vuoden 2021 toiminnassa.

Savoy on pitänyt 2021 yllä tärkeitä musiikkialan rakenteita tekemällä korkealaatuisia ja terveysturvallisia tapahtumia kulloinkin voimassa olevien rajoitusten mukaisesti.

Vuonna 2021 Savoy-teatteri on osallistunut omalta osaltaan myös musiikkialaa koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun järjestämällä striimatut Savoy puhuu -keskustelutilaisuudet keväällä 2021. Myös Espan lavalla järjestetyssä Helsinki puhuu -tapahtumassa kulttuurialan ahdinko nostettiin esille.

Toukokuussa 2021 Savoy-teatteri järjesti historiansa ensimmäisen striimifestivaalin, kun Savoy JAZZFest toteutettiin Keikalla.fi-palvelun kautta. Festivaalilla esiintyivät Quintessence, Jukka Linkolan ja UMO Helsingin The Tentet sekä Jukka Perko Bridge Over Troubled Water -projekteineen.

Vuoden 2021 erityisponnistus oli kansainvälinen West Side Story -musikaaliproduktio, jonka Savoy-teatteri tuotti yhdessä Sublime Music Agencyn kanssa. Syyskuussa esitetty produktio sai sekä yleisöltä että kriitikoilta kiittävää palautetta, ja työllisti lähes sata henkilöä. Ennen ensi-iltaa tulleet yleisörajoitukset lohkoineen sekä rajoitusten höllentyminen kesken esityskauden vaativat Savoy-teatterilta erityistä reagointikykyä sekä joustavuutta.

Industry Awards 2021 -gaala järjestetään perjantaina 8.10.2021 Tampere-talossa. Lisätietoja gaalasta: https://musiikkimedia.fi/gaala/

Kuva: Tanja Ahola.