Kulttuuriesitys meneillään lavalla. Lapset ja vanhemmat katsomossa.

Savoy-teatterin esitykset käynnistyvät, kaupunginorkesteri aloittaa konsertit korkeintaan 500 hengen yleisölle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 7.2.2022 päätöksen, jolla lievennetään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia. Päätös on voimassa 8.-22.2.2022. Savoy-teatterin esitystoiminta käynnistyy helmikuussa ja Helsingin kaupunginorkesterin konsertit käynnistyvät. Kulttuurikeskusten esitykset alkavat helmi-maaliskuussa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uuden päätöksen mukaan sisällä voi järjestää 51–500 henkilön tilaisuuksia, jos osallistujamäärä on enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Myös korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, ilman että osallistujamäärä on suhteutettu tilan kapasiteettiin. Uuden päätöksen myötä yleisöllä ei tarvitse enää olla tilaisuuksissa istumapaikkoja. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole tähänkään asti rajoitettu aluehallintoviraston päätöksillä.

Kulttuurikeskuksissa esityksiä 

Savoy-teatterin yleisötilaisuudet käynnistyvät helmikuussa. Ensimmäisenä 22.2. konsertoi Naïssam Jalal ja maaliskuun alussa, 2.–6.3., soi Savoyssa Savoy Jazz Fest.

Helsingin kulttuurikeskusten Annantalon, Caisan, Kanneltalon, Malmitalon, Stoan ja Vuotalon esitystoiminta alkaa maaliskuun alussa. Helmikuussa käynnistyvät kuitenkin jo Malmitalon elokuvateatteri Kino Helioksen näytökset ja lisäksi kulttuurikeskus Caisassa saa ensi-iltansa 24.2. nykysirkusteos Transparent Surfaces. Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna ja niissä oleviin näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta. Myös lasten ja nuorten harrastustoiminta on käynnissä.

HKO:n konsertit käynnistyvät

Helsingin kaupunginorkesteri käynnistää yleisökonsertit korkeintaan 500 henkilön yleisölle 16. helmikuuta alkaen.

Koululaisille tiedossa ohjelmaa talvilomaviikoksi – talviriehassa mukana Ryhmä Hau

Koululaisille on tiedossa tapahtumia ja ohjelmaa talvilomaviikolle. Perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin talvirieha järjestetään legendaarisella Olympiastadionilla ja sen lähialueilla Töölössä. Tiistaina 22. helmikuuta järjestettävää riehaa tähdittävät lasten suursuosikit Ryhmä Haun Samppa ja Vainu. Rieha on maksuton. 

Yleisötilaisuuksia on helmikuusta alkaen myös kirjastoissa, museoissa ja nuorisotaloilla. Myös Tiivistämöllä tapahtuu. Perjantaina 25.2. Tiivistämö striimaa kahden nuoren rap-artistin, Sexamen ja Pessan, live-esiintymiset Helsinki-kanavalle ja 26.2. Tiivistämöllä vietetään leffa-iltaa hip hop –teemalla.

Sisätiloissa tapahtuvan kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisömäärää rajoitetaan edelleen

Sisätiloissa tapahtuvan kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä. Sisällä voi järjestää 51–500 henkilön tilaisuuksia, jos osallistujamäärä on enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää ilman osallistujamäärärajoituksia. Yleisöllä ei tarvitse enää olla istumapaikkoja tilaisuuksissa.

Henkilömäärärajoitukset eivät koske ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Helsingin kaupungin sisätiloissa toimitaan terveysturvallisesti

Kaikissa sisätiloissa suositellaan yli 12-vuotiaille kasvomaskin käyttämistä, elleivät terveydelliset perusteet estä sen käyttämistä. Sisätiloissa tulee edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä riittävästä etäisyydestä muihin.

Sisätiloissa toiminta järjestetään siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Tarvittaessa sisätiloissa voidaan asiakasmäärää rajoittaa, kävijöiden osallistumista porrastaa ja asiakaspaikkojen sijoitteluun tehdä järjestelyjä.

Koronapassi ei enää edellytyksenä sisäänpääsylle

Koronapassi ei enää ole edellytyksenä sisäänpääsyyn Helsingin kaupungin hallinnoimissa asiakastiloissa.

Katso lisää
Savoy-teatteri
Kulttuurikeskukset
Helsingin kaupunginorkesteri
Kirjastot
Stadin Talvirieha
Tiivistämö