Myllypuron palvelukeskuksen sauvakävelyporukka lenkillä. Kuva: Paula Salmela

Iäkkäiden ikioma Suomi 100 -tempaus – sauvakävellen yli sata kilometriä

Myllypuron palvelukeskuksesta lähtee joka perjantai liikkeelle iäkkäiden sauvakävelyryhmä, jonka tavoitteena oli alun perin saada kasaan 100 kävelykilometriä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Tavoite täyttyi jo elokuussa, mutta kävely jatkuu. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Myllypuron palvelukeskukseen kokoontuu perjantaiaamuisin hyväntuulisuutta pulputtava porukka. Hetki kahvitellaan, kunnes tasan kello 11 vetäjä Matti Laine ilmoittaa napakasti, että nyt lähdetään lenkille!

Helmikuussa käynnistyneen lenkkeilyn alkuperäinen ajatus oli kerätä 100 kävelykilometriä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Maaliksi kaavailtiin itsenäisyyspäivää, mutta kun aktiivisen porukan satanen täyttyi jo elokuussa, päätettiin jatkaa edelleen. Myllypuron kujat ja polut osataan jo hyvin tarkkaan. Mielenkiintoa ruokitaan lisäksi retkillä, Paloheinän portaatkin on kiivetty.

- Ihan parasta tässä on tosi kiva porukka! Vuodenaikojen vaihtuessa ympäristöt nähdään aina erilaisina ja samalla saadaan seuraa toisistamme, kertovat Raila, Pirkko, Anna-Liisa, Sirkka, Eila, Kaarina, Seija, Veikko, Aune, Helvi ja Heikki. Yhteen ääneen toivotetaan kiinnostuneet mukaan sauvakävelyryhmään. Info on ilmoitustaululla ja sanaa saa levittää.

- Tavoitteena on yksinkertaisesti toimintakyvyn ylläpitäminen. Keski-ikä lienee reilut kahdeksankymmentä, toteaa kakaraksi itseään kutsuva 73-vuotias Laine.

Vastaavan ohjaajan Anne Kupiaisen jakaessa lainasauvoja ”taloa” kiitellään kovasti. Vaikka tulisi huonommallakin tuulella, täällä se kuulemma paranee. Kävelykerhon lisäksi on mm. muistikerho, jumppaa ja erinomainen kuntosali, jolta Laineen vapaaehtoisuus alkoi nelisen vuotta sitten.

- Rupesin käymään salilla ja fysioterapeutti ehdotti, että voisin olla avuksi erilaisissa ryhmissä. Jäin koukkuun. Nyt olen toiminut joulupukkinakin monta vuotta. Liikuntakyky on avain moneen hyvään asiaan.

JAA