Käsi pitää sivellintä. Paperille maalattu punainen vesiväriviiva.

Mennyttä maailmaa, tätä päivää ja tulevia tekoja! Nuorten Saarigallerian taidepajojen kesänäyttely avautuu yleisölle Vartiosaaressa

Perinteistä tulevaisuuteen

Kesän työpajoissa haettiin nuorten näkemyksiä mikä on tärkeää, kaunista ja hyvää nyt ja millaisia tekoja he haluavat tehdä tulevaisuudessa. Materiaaleina käytettiin perinteisiä ”vanhanaikaisia” välineitä ja luonnonmateriaaleja ja tulevaisuuteen kurkotettiin taiteen, kädentaitojen sekä luontotoiminnan keinoin.

Teoksillaan nuoret haluavat osoittaa katsojille, kuinka kaikki teot heijastuvat tulevaisuuteen ja millaisen maailmasta voi yhdessä tehdä. Heittämällä kiven veteen voi nähdä kuinka renkaat veden pinnassa laajenevat äärettömyyteen ja samalla tavoin menneisyydenkin väreet elävät tässä päivässä.

Osallistavaan yhteisteokseen Luonto puhuu näyttelyvieraat voivat merkitä ja kirjoittaa mitä luonnon kasvot heille kertovat ja viestittävät.

Saarigalleria ja saaristomiljöö

Nuorten teoksia on esillä maalauksina, piirustuksina, valokuvina ja installaatioina Saarigallerian idyllisessä latomaisemassa. Työpajalaiset toivovat, että yleisö oivaltaa ja löytää uutta, vanhaa, hiljaista, puhuttelevaa ja kaunista menneisyyden materiaaleista ja näyttelyteoksista.

Vartiosaari sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalon itäpuolella ja perille pääsee lauttakuljetuksin. Helsingin nuorisopalvelut järjestää arkipäivisin maksuttomia venekyytejä, jonka lisäksi saareen pääsee maksusta Suomen saaristokuljetuksella ja Callboats-yhteysveneellä. Suurimmaksi osaksi saari on kaikille avoimessa virkistyskäytössä ja siellä sijaitsee myös viitisenkymmentä kesäasuntoa ja vanhaa huvilaa.

Saarigalleriassa vierailun lisäksi Vartiosaaressa voi myös kiertää hyvinvointipolkua, puuhailla pihan puutarhassa, syödä omia eväitä näköalakalliolla, taputella lampaita ja seikkailla upeissa maisemissa.

Saarigallerian viralliset verkkosivut

Nuorten saarigallerian yhteydessä toimii myös Nuorten Ekokahvila.

Kesän työpajojen ohjaajina toimivat taidepedagogit ja ympäristökasvatukseen ja -taiteeseen erikoistuneet ohjaajat:

Kuvataide: Anu Hortanainen, Heidi Göransson, Julia Jämiä, Sari Parviainen
Koru-/kivi-/puutyö ja –taide: Petri Malmberg, Outi Rantala, Laura Kolmonen
Ympäristotaide, eläimet ja luonto: Johanna Ahtinen, Kati Honkanen
Näyttelyn kuratointi: Ilona Anttila, Ulla Kajaluoto ja taideohjaajat

Kuva: Riikka Laaksonharju / Saarigalleria