Reetta Heiskanen kaupunginmuseon aulassa.

Kaupunginmuseon johtaja Reetta Heiskanen kulttuurijohtajan viransijaiseksi

Kulttuurijohtaja Mari Männistön vanhempainvapaan sijaiseksi on valittu FM Reetta Heiskanen. Heiskanen siirtyy kulttuurijohtajan virkaan Helsingin kaupunginmuseon johtajan tehtävästä. Viransijaisuus alkaa 31.12. ja jatkuu 10.11.2022 saakka.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan k
ulttuuripalvelukokonaisuutta johtamaan haettiin henkilöä, jolla on riittävästi ymmärrystä ja kokemusta taiteen ja kulttuurin kentältä sekä todennettua osaamista toimeenpanokyvystä ja valmentavasta johtamisesta. Valittavalta edellytettiin myös kykyä luoda luottamusta sekä organisaation sisällä, että kumppaniverkostossa.
 
 
Tehtävään valitulla Heiskasella on monipuolista kokemusta ja osaamista taiteen ja kulttuurin alalta sekä kaupunkiorganisaatiosta että muista kulttuurialan organisaatioista. Kaupunginmuseon lisäksi Heiskanen on toiminut johtajana Suomen arkkitehtuurimuseon säätiössä sekä näyttelypalveluiden päällikkönä Suomen arkkitehtuurimuseossa sekä näyttelykoordinaattorina Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa.  
 
- Otan kulttuurijohtajan viransijaisuuden innostuneesti ja avoimin mielin vastaan. Haluan edistää hyvää vuoropuhelua kumppaniverkoston ja kaupunkiorganisaation kanssa tilanteessa, jossa meillä on mahdollisuudet luoda taiteen ja kulttuurin keinoin yhdessä ratkaisuja paitsi koronatilanteesta elpymiseen myös koko kaupungin kukoistukseen, sanoo Heiskanen.  
 
Heiskanen korostaa johtamisessa neuvottelevuutta ja ennakoitavuutta. 

Viransijaisuus oli Helsingin kaupungin sisäisessä haussa 20.10.- 4.11.2021 ja sitä haki kuusi henkilöä. Päätöksen valittavasta teki kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio 

 
Reetta Heiskanen 

  • Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto2006 

  • Johtamisen ja liikkeenjohdon erikoisammattitutkinto Management Institute of  
    Finland, 2001 

  • Lähiesimiestyön ammattitutkinto Management Institute of Finland, 2019 

  • Artenomin tutkinto EVTEK-muotoiluinstituutti, 2000.