Pirkkolan Plottia testataan remontin jäljiltä puhtaalla vesijohtovedellä

Helsingin kaupunki on uudistanut kuluneen vuoden aikana Pirkkolan Plotin. Tällä viikolla Plotin tiiveyttä on testattu puhtaalla vesijohtovedellä. Testaukseen käytettyä vesijohtovettä ei ole käsitelty erikseen kloorilla tai muilla niin sanotuilla puhdistusaineilla. Plotti on täytetty vesijohtovedellä.

Vesijohtovesi on seissyt Plotissa noin viikon, jonka aikana vesijohtovedessä oleva vähäinen kloori on haihtunut pois. Tämän jälkeen vesi on päästetty pois poistoputken kautta. Samaa poistoputkea käytetään esimerkiksi Plotin altaan sadeveden poistamiseen silloin, kun Plotin uimakausi ei ole käynnissä. Tämä poistoputki ei siis ole käytössä silloin, kun Plotissa on uimiseen tarkoitettua vettä.

Kaupunki on uudistanut Plotin käytännössä kokonaan. Altaan pohjalle on laitettu kumikalvo, joka estää veden pääsyn maaperään ja veden puhdistusjärjestelmä on uusittu. Lisäksi Plotin betonirakenteet viemäröinti on uusittu, eli Plotin uimavettä ei mene luontoon, vaan se ohjataan viemäriin.

Pirkkolan Plotti avautuu vuoden tauon jälkeen 6. kesäkuuta. Kausi on 6.6.–14.8., eli sama kuin Helsingin uimarantakausi.

Pirkkolan Plotti sijaitsee Pirkkolan liikuntapuistossa osoitteessa Plotinrinne 7.

Lisätietoja:

Rauna Sarrivaara, projektipäällikkö, Kaupunkiympäristön toimiala, 09-31026463
Tarja Loikkanen, liikuntajohtaja, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, 09-31087720