Pienet arjen teot tekevät Unelmien liikuntapäivän myös korona-aikana

Unelmien liikuntapäivää vietetään vuosittain toukokuun 10. päivä. Viime vuonna Unelmien liikuntapäivä oli menestys Helsingissä. Kaupungissa liikuttiin yhteensä 365 tapahtumassa, joista kaupungin järjestämiä oli 238. Aktiivisuudessaan ylitse muiden nousi kasvatuksen ja koulutuksen toimiala liki 200 tapahtumallaan. Päivä näkyi laajasti lajikokeiluiden, kilpailuiden, metsäretkien, ikäihmisten ulkoilun, välinekierrätyksen ja Pormestarin porrashaasteen muodossa. Koronaepidemia vaikuttaa kuitenkin myös Unelmien liikuntapäivään. Poikkeustilanteessa liikutaan vastuullisesti kotona ja ulkona. Jaa oma liikkumistekosi tunnuksilla #unelmienliikuntapäivä #helsinkiliikkuu.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on vähentänyt arkirutiineihin liittyviä askeleita ja laittanut harrastukset ja sosiaalisen kanssakäymisen telakalle. Tarve liikkumiseen on kuitenkin pysynyt samana. Helsinki liikkuu Unelmien liikuntapäivänä, kuten vuoden jokaisena päivänä, korostaen liikunnallisten arkitekojen merkitystä. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori painotti infotilaisuudessaan 7.4. liikkumisen merkitystä. ”Ymmärrettävää, että koronan tartuntariski pelottaa monia. Liikkumista ei kuitenkaan saa eikä pidä jättää. Haluan rohkaista: turvallinen liikkuminen korona-aikana on mahdollista ja hyvin suotavaa. Kontakteja pitää kuitenkin välttää. Liikkuminen on elintärkeää kaikille, normaalistikin, mutta nyt aivan erityisesti. Haluan kannustaa myös kaupungin omia työntekijöitä. Ei jäädä kotiin istumaan.”

Pienikin lisäliike tuo energiaa, saa ajatukset kulkemaan, virkistää mieltä ja pitää kolotukset poissa. Liikkua voi monin tavoin ilman lähikontakteja. Ulkoilla voi kauniissa kevätsäässä yksin tai samassa taloudessa asuvien kanssa. Ihmisten luovat tavat liikkua sekä kotona että ulkona ovat ilahduttavasti lisääntyneet. Samanlaista luovuutta tarvitaan myös jatkossa.

Helsinki on nostanut liikkumisen kaupunkistrategiansa yhdeksi kärkihankkeista. Liikkumista edistetään kaikissa kaupungin palveluissa uusin keinoin. Teot on huomattu myös kansallisesti, sillä Helsinki valittiin Urheilugaalassa tammikuussa Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi.

Unelmien liikuntapäivä tarjoaa mahdollisuuden nostaa luovat liikkumisen tavat esiin. Vaikka monet suunnitellut Unelmien liikuntapäivän tapahtumat jäävät tänä vuonna toteutumatta, niin liikkumiseen voi kannustaa sosiaalisessa mediassa ja muissa sähköisissä kanavissa.

Unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5. – näin olet mukana

1. Jaa 10.5. kuvasi tai videosi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä ja #helsinkiliikkuu. Voit lisätä omia aihetunnisteita ja osoittaa tukesi myös esimerkiksi seurallesi tai muulle yhteisöllesi.

2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Olympiakomitea jakaa palkintoja kaikkien oman liikkumisensa tai vinkkinsä #unelmienliikuntapäivä -tunnisteella jakaneiden kesken.

Lisätietoja: www.helsinkiliikkuu.fi www.unelmienliikuntapaiva.fi

#helsinkiliikkuu #unelmienliikuntapäivä

Pormestarin tervehdys unelmien liikuntapäivälle