Kuvassa nuoria aikuisia tunnelmallisessa kesäyön tapahtumassa. Kuvaaja Lauri Rotko

Osallistu alueraatiin ja vaikuta tulevaan taide- ja kulttuurivisioon

Asutko Pitäjänmäellä, Pakilassa, Kontulassa tai Tapulikaupungissa? Helsinki valmistelee taide- ja kulttuurivisiota vuosille 2020–2030. Valmisteleva työryhmä järjestää edellä mainituilla alueilla neljä keskustelutilaisuutta, joissa pohditaan yhdessä paikallisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa, millainen rooli Helsingin kaupungilla pitäisi olla alueellisen kulttuurin ja omaehtoisen tekemisen kehittämisessä.

Tulevan taide- ja kulttuurivision yhtenä näkökulmana on kaupunkistrategiaan kuuluva kaupunginosien omaleimaisuus ja viihtyisyys, johon etsitään nyt neljän aluetilaisuuden avulla hyviä linjauksia ja ratkaisuja.

Tilaisuuksissa pohditaan yhdessä paikallisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa millainen rooli Helsingin kaupungilla pitäisi olla alueellisen kulttuurin ja omaehtoisen tekemisen kehittämisessä? Mitkä keinot olisivat tässä työssä parhaita? Mikä ylipäänsä on kulttuurin merkitys alueen asukkaille ja millaisia kulttuuripalveluja toivotaan lähietäisyydelle? Tavoitteena on lisätä neljällä alueella käytävien keskustelujen pohjalta ymmärrystä koko kaupungin tasolla.

Raatiin täsmäkutsutaan alueen aktiivisia kehittäjiä, minkä lisäksi 15 paikkaa on tämän ilmoittautumislomakkeen kautta avoinna kaikille kiinnostuneille. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Keskustelujen ajankohdat:

ma 23.9. klo 18–20 Pitäjänmäki
ti 24.9. klo 18–20 Kontula
ke 2.10. klo 18–20 Tapulikaupunki
to 3.10. klo 18–20 Pakila

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä:
https://response.questback.com/helsinginkaupunki/kvraati

Mikäli tilaisuudet ovat täynnä tai et pääse osallistumaan alueesi ajankohtana, voit jättää näkemyksesi/terveisesi myös avoimeen vastauskenttään. Raatilaiset saavat nämä vastaukset työskentelynsä pohjaksi ja niitä hyödynnetään yhteenvetoa tehdessä.

HUOM! Ilmoittauduthan vain oman alueesi tilaisuuteen. Tilaisuudet järjestetään keskeisellä paikalla kullakin alueella. Tarkka sijainti lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Kuluvana syksynä järjestetään loka-marraskuussa myös erityisesti taide- ja kulttuuritoimijoille suunnattuja keskustelutilaisuuksia. Näistä tiedotetaan erikseen.

Lisätiedot:

Alueelliset keskustelutilaisuudet

Christian Sannemann
vuorovaikutusasiantuntija
Kulttuuri ja vapaa-aika
christian.sannemann@hel.fi

Taide- ja kulttuurivisio 2020–2030

Ulla Laurio
Taide-ja kulttuurivisiotyöryhmän sihteeri
Kulttuuri ja vapaa-aika
09 3107 0137
ulla.laurio@hel.fi

Kuva: Helsingin kaupungin kuvapankki/Lauri Rotko