Oodi on saavuttanut suuren suosion. Talossa on keskimäärin 9 000 käyntikertaa päivässä. Kuva avajaisista 6.12.2018. Kuva: Daniel Leiviskä.

Keskustakirjasto Oodin miljoonan kävijän raja menee rikki huomenna tiistaina 26.3.

Helsingin keskustakirjasto Oodi avautui 5.12.2018 eli talo on ollut avoinna yleisölle pian neljä kuukautta. Oodi on saavuttanut suuren suosion, sillä jo huomenna tiistaina 26.3.2019 Oodin ovista astuu sisään miljoonas kävijä. Tämä kävijä palkitaan Oodi-kangaskassillisella yllätyksiä – luvassa on ainakin liput Oodissa toimivaan Kino Reginaan sekä kahvit Fazerin kahvilassa.

”Olen todella iloinen siitä, että Oodista on tullut kaupunkilaisten yhteinen tila. Arvioimme ennen avaamista, että Oodissa olisi noin 2,5 miljoonaa käyntiä vuosittain. Yleisöä osallistettiin suunnittelussa laajasti ja tämä näkyy nyt kävijävirrassa. Ihmiset saivat mitä tilasivat ja tulevat siksi yhä uudestaan", kertoo Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara.

Oodissa on sen avaamisen jälkeen tehty jo noin 9 000 uutta kirjastokorttia. Oodissa on keskimäärin 9 000 käyntiä päivässä. Määrä vaihtelee viikonpäivien ja Oodissa olevien tapahtumien mukaan. Avajaispäivät 5.–6.12.2018 keräsivät 55 000 käyntiä.

"Olen todella iloinen siitä, että Oodi on lisännyt kaikkien kirjastojen näkyvyyttä ja suosiota. Oodin avautumisen jälkeen Helsingin kirjastoihin on tehty yli 2,5 miljoonaa käyntiä, kaikkien kirjastojen lukupaikat ovat täynnä aamusta iltaan, sähköisten aineistojen lataukset ovat moninkertaistuneet, ja etenkin lastenkirjojen kysyntä on voimakkaassa kasvussa joka puolella Helsinkiä. Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta ja kärsivällisyydestä, kun suuri suosio aiheuttaa jonotusta niin lukupaikoille kuin aineistovarauksissakin”, sanoo Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

Oodi on suunniteltu kokonaiselämykseksi, jossa elävä helsinkiläinen kaupunkilaisarki kohtaa modernin arkkitehtuurin. Oodi muodostuu kolmesta erityyppisestä ja tunnelmaltaan erilaisesta kerroksesta. Tilat ovat kaikkien vapaassa käytössä seitsemänä päivänä viikossa, aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Espoon Ison Omenan kirjasto oli vuonna 2018 Suomen vilkkain yleinen kirjasto. Kävijöitä oli noin 1 350 000. Voidaan siis päätellä, että Oodi tulee suurella todennäköisyydellä saavuttamaan vuonna 2019 maamme vilkkaimman kirjaston tittelin.

Faktoja Oodista
Neliömäärä: 10 000 m²
Avattu yleisölle: 5.12.2018
Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa
Arkkitehtitoimisto: ALA Arkkitehdit
Rakennusurakointi: YIT Suomi
 
Oodin avajaispäivien 5.–6.12.2018 tunnelmiin voit palata tämän videon avulla: https://youtu.be/MI4ic44YhM

JAA