Suoraan sisältöön
A A A

Oman muotoinen koti –hanke palkittiin RegioStars Awards –kilpailussa

Kymmenettä kertaa myönnettävista RegioStars palkinnoista toinen sija myönnettiin tänä vuonna Helsinkiin Oman muotoinen koti –hankkeelle. Hanke sai palkinnon asunnottomuuden kategoriassa, joka oli mukana ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Palkinnon otti vastaan Oman muotoinen koti –hankkeen projektipäällikkö Miki Mielonen.

​- Työmme sai tänään upean palkinnon. Pääsimme toiselle sijalle Euroopan Unionin rahoittamien asunnottomuusprojektien sarjassa. Euroopassa RegioStars-kilpailu tunnetaan hankemaailman Oscareina, joten mistään pikkukisasta ei ole kysymys, Miki Mielonen kuvailee.
- Tunnustuksen painoarvoa lisää vielä se, että asunnottomuushankkeet olivat ensimmäistä kertaa mukana ja siksi ehdokkaita oli kerätty useamman vuoden ajalta. Sarjan voitti Tšekin Brno ja asunnottomien perheiden hyväksi tehty työ. Upea hanke!

RegisoStars Awards –kilpailun palkintoseremonia pidettiin tiistaina 10.10.2017 Brysselissä Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikon yhteydessä. Vuosittain jaettavan RegioStars –palkinnon myöntää Euroopan komissio, ja sillä nostetaan valokeilaan alueellisen kehittämisen hyviä käytäntöjä ja innovatiivisia projekteja. Kilpailu antaa hankkeille näkyvyyttä ja edistää hyvien käytäntöjen jakamista.

Myös Energiaunioni: Ilmastonmuutos –kategoriassa palkinto tuli Suomeen. Se myönnettiin Iin kunnan hiilidioksidipäästöt puolittaneelle InnoHiili-hankkeelle.

Oman muotoinen koti

RegioStars Awards

JAA