Kuvassa tyttö istuu kalliolla

Nuorisotyö on tukena myös vappuna – Helsinki tarjoaa runsaasti etäohjelmaa

Nuorisotyö on tarvittaessa nuorten tukena ja tarjoaa apua alle 18-vuotiaille nuorille Helsingin eri alueilla vappuaaton 30.4. iltana ja yönä. Operaation johto korostaa kuitenkin, että nuorten toivotaan viettävän vappua kotioloissa tai kodin lähistöllä pienissä ryhmissä. Kokoontumisia on syytä välttää. Helsinki tarjoaa vappuna runsaasti etäohjelmaa verkossa.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellu sekä poliisi ja ensihoito.

”Vanhempien on tärkeää jutella nuorten kanssa, että vietetään vappua kotona ja omalla alueella pienissä ryhmissä. Tiedämme että nuorilla on takana raskas vuosi, ja yhdessäoloa on ikävä, mutta isot kokoontumiset eivät koronan vuoksi ole vielä turvallisia.” sanoo operaation johtaja Minna Sirviö Helsingin nuorisopalveluista.

Ohjelmaa ja keskusteluapua verkossa

Helsingin vuosi sitten lanseeraama kaikkien aikojen etävappu saa jatkoa ja kaupunki tarjoaa runsaasti erilaista etäohjelmaa verkossa läpi koko vappuviikonlopun. Helsinkikanavalla nähdään vappuaattona mm. Upgrade - nuorten online-festivaali, jossa esittäytyy nuoria artisteja ja bändejä ympäri Suomea. Tarkempi ohjelma päivittyy tapahtumat.hel.fi -sivulle. Vappuaaton kruunaa Vapun päällä vappu -show, jossa Apulanta ja Stig nostattavat etävapun juhlatunnelmaa. Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi vappuaattona Nelosella ja Ruudussa.

Vappuna nuoret saavat keskusteluapua valtakunnallisessa SekasinChatissa, jonka on auki arkisin ja arkipyhinä klo 9-24, viikonloppuisin klo 15-24.

Kuva: Jussi Hellsten