Kolme nuorta istuu sohvalla keskustelemassa maskit kasvoillaan nuorisotalolla

Nuorisotiloja avautuu toukokuun alussa

Osa nuorisotiloista avautuu maanantaina toukokuun 3.päivä. Oman nuorisotilan mahdollisen avautumisen ja aukioloajat voi tarkistaa nuorisotilan tiedoista kunkin talon somekanavalta tai osoitteessa nuorten.helsinki. Nuorisopalvelut keskittyvät toukokuun 16. päivään saakka erityisesti digitaaliseen ja jalkautuvaan nuorisotyöhön, jonka lisäksi nuorisotyössä jatketaan yksilö- ja pienryhmätoimintaa erityistä tukea tarvitseville.

Nuorisotyöntekijämme ovat tavoitettavissa muun muassa somessa ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät nuorisotalojen nettisivuilta. Ole rohkeasti yhteydessä ja seuraa somessa järjestettyä ohjelmaa.

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastusryhmiä jatketaan, kuitenkin niin että kaikki harrasteryhmät toteutetaan terveysturvalllisesti ja ilman lähikontakteja. Tilojen ja palvelujen asteittaisesta avautumisesta huolimatta on tärkeää, että kaikki yhä noudattavat voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Kirjastot edelleen avoinna rajoitetusti

Kirjastot ovat edelleen avoinna rajoitetuin palveluin toukokuun 16. päivään saakka. Rajoitetun palvelun aikana on kuitenkin mahdollista lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja, noutaa varattuja aineistoja sekä asioida pikaisesti ja omatoimisesti asiakastietokoneilla välttämättömissä asioissa.

Kirjastoissa asioidessa on käytettävä kasvomaskia ja huomioitava turvavälit henkilökunnan lisäksi myös muihin asiakkaisiin.

Ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Kaupungin ulkoliikuntapaikat pysyvät auki. Ulkokentät ovat kaikkien käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvaväleistä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat pidetään kuitenkin yhä suljettuina (WC-tilat ovat avoinna).

Kouluissa palataan lähiopetukseen

Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat vuorottelumallissa toukokuun 2. päivään saakka, jonka jälkeen ne siirtyvät kokonaan lähiopetukseen tououkokuun 5. päivä alkaen.

Kaikissa oppilaitoksissa noudatetaan terveysturvallisuussuunnitelmia, joilla lähikontakteja minimoidaan ja oppilaitosten tiloissa liikkumista porrastetaan.

Kasvatuksen ja koulutuksen hallinnoimissa sisätiloissa toteutettava vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta käynnistetään toukokuun alussa. 


Kuva: Katja Tähjä/Helsingin kaupunki