Nuorisopalveluiden syyskausi käynnistyy – kesäkauden toiminnoissa yli 70 000 kävijää

Koulujen alkamisen myötä Helsingin nuorisopalveluissa siirrytään jälleen syyskauden aukioloaikoihin ja toimintoihin. Useimmat nuorisotalot avaavat ovensa heti koulujen alkamisviikolla tai viimeistään viikolla 33.

Tarjolla on niin avointa toimintaa kuin ohjattuja ryhmiä ja harrastuksia. Esimerkiksi Operaatio Pulssi! tarjoaa maksutonta, ohjattua toimintaa 12-18-vuotiaille eri puolilla kaupunkia. Sysksyn ohjelmassa on mm. DJ- ja räppipajoja, video- ja youtube-kursseja, kokkailua ja kädentaitoja, tanssikursseja ja erilaisia lajikokeiluja. Myös Harrastushaun kautta voi etsiä toimintaa ja ilmoittautua mukaan ohjattuihin ryhmiin. Nuorisotalojen aukioloajat ja avoimen toiminnan sekä ohjatut ryhmät löydät kootusti osoitteesta munstadi.fi.

Alkusyksyn odotettuja tapahtumia ovat mm. Malmin tubemiitti 13.9., jossa kävijät pääsevät tapaamaan suosikkitubettajia sekä Tattis GP 7.9., jossa pääsee ajamaan karting-radalle omalla mopolla tai kevytmoottoripyörällä.

Kesätoiminnoissa runsaasti kävijöitä

Kesäajan toiminnoissa painottuivat nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti ulkoilmatoiminnat ja leirit. Ulkona tehtiin mm. katutaidetta, pelattiin pihapelejä sekä käytiin perinteinen NutaFudis -jalkapalloturnaus. Päiväleireistä suosituimpia olivat mm. kaupunkiseikkailu Amazing MetroRace sekä erilaiset taide- ja liikuntapainotteiset leirit. Helsingin nuorisopalveluilla on myös erityisiä kesätoimintoja, kuten Vartiosaaren kesätoiminta, Pihlajamäen nuorisopuiston toiminta ja Bentgsårin leirisaari.

Elokuun alkuun mennessä nuorisopalveluiden kesätoimintoihin on osallistunut yli 70 000 alle 29-vuotiasta lasta ja nuorta, mikä on selvästi enemmän kuin vuonna 2018. Lisäksi nuorisopalvelut työllistivät kuluvana kesänä yli kaksi ja puolisataa 15–18 -vuotiasta kesätyöntekijää, jotka toimivat mm. leirien apuohjaajina ja avustavissa viestinnän tehtävissä. Nuorten suunnittelemia ja kesätyönään pyörittämiä pop up -ulkoilmakahviloita toimi kesän aikana kaikkiaan kuusi eri puolilla kaupunkia. Kesästä onkin entistä selkeämmin tulossa oma toimintakautensa, jonka kehittämiseen suunnataan nuorisopalveluissa koko ajan enemmän resursseja.

JAA