Tietokoneen optinen hiiri alustalla

Nuorille vuoden vaihteeseen ohjelmaa verkossa

Juhlitaan uutta vuotta yhdessä etänä! Ylen Vuosivaihtuu 2020 -ohjelmassa elektronisen musiikin hitit törmäävät sinfoniaorkesterin kanssa. Illan solisteina ovat mm. Chisu, Paleface, Pete Parkkonen, Olavi Uusivirta, Robin Packalen, Nelli Matula, Redrama, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude.

Lisää yhdessäoloa ja tekemistä tarjotaan somessa. Erityisesti nuorisotalojen Instagramissa ja Discordissa on runsaasti livelähetyksiä ja pelaamista sekä muuta osallistavaa ajanvietettä.

Radiolaserteos Ajan lennätin valaisee yötaivaan

Ilotulitusten sijaan auringonlaskun jälkeen taivaan valaisee Olympiastadionin tornista Ilkka Paloniemen suunnittelema radiolaserteos Ajan lennätin. Teos on nähtävissä 18 tunnin ajan koko Helsingin alueella erityisesti korkeilta ja esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys Stadionin tornille.

Peliyössä Among Us ja Kahoot

Kannelmäen ja Malminkartanon nuorisotalojen yhteisellä Discord-kanavalla järjestetään 29.12. 2020 kello 12-18 yhteinen Peliyö. Kutsulinkki tapahtumaan tulee tapahtumapäivänä nuorisotalojen Instagram-tileille @kantsunnuta ja @maltsun_nuta. Peliyössä pelataan Among Us:ia ja Kahoottia sekä niiden lisäksi on vielä CS:GO -turnaus. Peliyöhön sisältyy myös muuta ajanvietettä kuten superhauska vitsikorneri.

Vuoden vaihteessa ei tarvitse olla yksinäinen

Nuoriso-ohjaajiin voi olla suoraan yhteydessä somessa tai puhelimitse; joululoman aikana tavoitettavissa olevien ohjaajien yhteystiedot löytyvät pääsääntöisesti nuorisotalojen nettisivuilta ja somekanavista.

Nuorisotalojen ollessa suljettuina 10.1. asti nuoriso-ohjaajat liikkuvat entistä enemmän eri puolilla kaupunkia siellä missä nuoret ovat ja tarjoavat tukea, keskusteluapua ja tekemistä nuorille. Keskusteluapua on tarjolla myös Sekasin-chat:ssä arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24.

Tekemistä tekojääradalta, taiteen parista tai kirjastosta

Kaikki Helsingin yhdeksän tekojäätä ovat kaupunkilaisten käytössä myös joulun pyhinä, ainoastaan jouluaattona 24.12. tekojäät pidetään suljettuina. Katso tarkemmat aukioloajat tekojäistä ja Paloheinän ulkoilualueelle pakkasen tultua tehtävistä laduista ulkoliikunta-verkkosivulta.

Helsingin alueella on lähes 500 ulkoveistosta, ympäristötaiteen teosta ja historiallista muistomerkkiä. Museoiden ollessa suljettuina, voi veistoskävelyn kokea omatoimisesti valmiiksi suunnitelluilla ja teemoitetuilla reiteillä. Inhale exhale HAM -reitti sopii esimerkiksi vaikkapa juoksulenkiksi, kun taas Toven elämänpolku -reitti esittelee, kuinka taiteilija Tove Janssonin elämä näkyy Helsingin kaduilla ja puistoissa. Tarkemmat tiedot HAM-verkkosivulla.

Kirjastoissa on mahdollista asioida rajoitetusti, kuten lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja itsepalveluautomaatilla, noutaa varattua aineistoa varaushyllystä ja lainata aineistoja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien luota. Kirjastossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia. Jouluaattona ja joulupäivänä sekä Tapaninpäivänä kaikki Helsingin kirjastot on suljettu. Lähikirjastojen tarkemmat aukioloajat löydät Helmet-verkkosivulta.


Kuva: Helsingin kaupunki / Riikka Kantinkoski