meren liikettä ja kasvillisuutta kuvaavia värikkäitä aaltoja vaaleanpunaisella pohjalla

Nuorten yhteisnäyttely Kanneltalon galleriassa

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Nuorten teoksista koostuva yhteisnäyttely järjestetään jo 17. kerran.

Tänä vuonna Nuori Taide Helsinki -näyttelyn nimi on See the Sea - näe meri, koe taide. Näyttely inspiroituu kesällä Vallisaaren ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä avautuvasta Helsinki Biennaalista. Kutsumme nyt nuoret taiteentekijät osallistumaan näyttelyyn kommentoimaan ja tekemään omat tulkintansa teemasta valitsemallaan tavalla.

Yhteisnäyttelyyn osallistumalla moni nuori toteuttaa haaveensa saada taidettaan esille galleriaan. Aikaisempina vuosina Nuori Taide Helsinki -näyttelyissä on ollut mukana esimerkiksi maalauksia, veistoksia, installaatioita, performansseja, runoja tai musiikkiesityksiä, grafiikkaa, valokuvaa tai eri taidelajeja yhdistäviä teoksia.

Näyttelyyn valitaan vähintään yksi teos jokaiselta näyttelyyn hyväksytyltä nuorelta. Näyttelyyn voi ilmoittautua 15.4. asti ja paikkoja on rajallisesti. Lisätietoja sekä ilmoittautuminen sähköpostitse heidi.goransson@hel.fi.

Nuoren taiteen kesä

Nuori Taide Helsinki 2021 näyttäytyy myös Kanneltalon galleriassa pidettävän näyttelyn lisäksi ympäri Helsinkiä – nuoria osallistaen ja haastaen luomaan taidetta eri muodoissa. Osana näyttelyä järjestetään kesällä useita viikon mittaisia taidekursseja ja muuta ohjelmaa.

Nuori Taide Helsinki 2021: See the Sea – näe meri, koe taide on osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Se on saanut inspiraationsa biennaalin Sama meri -nimestä ja sen sisällöistä. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin.

 

 

HUOM! Nuori Taide Helsinki 2021: See the Sea – Näe meri, koe taide -näyttely järjestetään mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Tiedotamme mahdollisista muutoksista erikseen.