Nuori taiteilemassa graffitia seinään.

Nuori kulttuuri On Air –tapahtuma juhlistaa nuorten taideharrastuksia

Monitaiteinen nuorten tapahtuma Nuori Kulttuuri On Air järjestetään toukokuussa 2022 eri puolilla Suomea ja sen tarkoitus on juhlistaa kulttuurista nuorisotyötä nuorten tekemän taiteen siivittämänä. Nuori Kulttuuri On Air korvaa uudella konseptillaan aiemmin järjestetyn Loiste –tapahtuman. Pääkaupunkiseudun tapahtuma järjestetään Tiivistämöllä Suvilahdessa.

Tapahtumakokonaisuus koostuu kuuden kaupungin samaan aikaan järjestämistä satelliittitapahtumista ja illan huipentavasta live-lähetyksestä Tampereella lauantaina 7.5.2022. Yhteisenä tavoitteena on nostaa kulttuurisen nuorisotyön ja nuorten taideharrastusten arvostusta ja koota kulttuuria harrastavat nuoret yhteen harrastuksensa parissa.

Satelliittitapahtumat ovat oman näköisiään livetapahtumia eri kaupungeissa, joita ovat ensi vuonna Tampere, Rovaniemi, Oulu, Mikkeli, Inari ja Helsinki (pääkaupunkiseutu). Satelliitti viittaa tapaan, jolla nuoret ja kulttuurisen nuorisotyön tekijät yhdistetään lopuksi ympäri maata livestreamin kautta yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin live-lähetykseen, joka lähetetään Tampere-talosta. Live-lähetystä voi seurata Helsinki-kanavalla.

Live-lähetyksessä nähdään nuorten esityksiä ja vuoden varrella kerättyjä videoinsterttejä, joilla nostetaan esiin nuorten taideharrastuksen tämänhetkisiä ilmiöitä ja tarinoita harrastusten takaa. Live-lähetyksessä myös vieraillaan satelliittitapahtumissa ja palkitaan kulttuurisen nuorisotyön eri osa-alueilla ansioituneita ja työtä tehneitä henkilöitä, ryhmiä sekä organisaatioita.

On Air –tapahtumaan haetaan videolla vuoden 2022 alussa

13-20-vuotiailla nuorilla on mahdollista hakea tapahtuman videokatselmukseen yhteisellä hakulomakkeella. Formaattina toimii videokuva ja Nuori Kulttuuri haastaakin nuoret taiteenharrastajat innovoimaan oman taidelajinsa toteutusta liikkuvan kuvan keinoin. Taiteen muotoa ei siis ole rajattu, mutta teoksen tulee olla esitettävissä videolla. Hakuaika videokatselmukseen on 1.2.-18.2.2022.

Kaikki katselmuksessa mukana olevat teokset katsoo asiantuntijaraati, joka antaa teoksille kirjallisen palautteen. Esitys voidaan myös valita mukaan 7.5.2022 järjestettävään Nuori Kulttuuri On Air – satelliittitapahtumaan Helsinkiin. Helsingin asiantuntijaraadissa mukana ovat Yeboyah (Rebekka Kuukka), Mikko Von Hertzen ja Marjaana Veikkanen.
Katselmuksen teokset päätyvät myös haun jälkeen avattavalle Digistagelle. Digistagella yleisö saa äänestää suosikkiaan, joka palkitaan Tampereen live-lähetyksessä lauantai-iltana.

Lisää aiheesta:

nuorikulttuuri.fi/onair

Kuva: Maarit Hohteri