Nuoret uudistavat Pitäjänmäen nuorisotalon sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kiven kanssa

13.09.2017 13:11

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tekee yritysyhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kiven, Finlaysonin ja huonekaluliike Vepsäläisen kanssa sisustusprojektin Pitäjänmäen nuorisotalon viihtyvyyden edistämiseksi.

Pilotissa pyritään parantamaan alueen palveluja yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat ideoineet talolle mm. värimaailmaa sekä erilaisia teemoja ja toimintoja. Nuorten ja yritysten yhteistyönä nuorisotalosta saadaan laadukas ja alueen nuorille räätälöity kokonaisuus, joka vastaa entistä paremmin nuorten vapaa-ajan ja harrastusten vaatimiin tarpeisiin.

- Meidän tehtävänä ja tavoitteena on luoda uusia elämyksiä nuorille ja inspiroida heitä tekemään ruokaa, pelaamaan ja olemaan toistensa kanssa, toimitusjohtaja Vertti Kivi toteaa.

Nuoret ovat toivoneet talolle mm. uusia sohvia ja mattoja, seinille maalauksia, enemmän kasveja ja parempaa ilmanvaihtoa, hiljaista huonetta sekä galaksiteemaista seinää. Finlaysonin luovan johtajan Petri Pesosen mielestä pilotilla on tärkeä tarkoitus.

- Nuorisotila voi olla just se paikka, jossa nuoret inspiroituu ja löytää harrastuksen, joka estää syrjäytymästä. Jos tällaista pystytään tekemään, niin työ on varmasti sen arvoista.

Suunnittelutyön jälkeen aloitetaan nuorisotalon perusremontti, minkä jälkeen alkavat sisustustyöt. 
Pilotin lopputulos konseptoidaan, ja nuorisotalon uudistus voidaan soveltaa tarvittaessa myös muihin nuorisotiloihin Suomessa.

 


JAA