Helsingin uimarannoilla turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

Merelle, rannalle tai saareen – Ahti opastaa ihanaan merelliseen Helsinkiin

Helsingin rannat ja saaret ovat nyt parhaimmillaan. Vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa ja jatkuu nyt normaaliaikataulujen mukaan. Esimerkiksi Vallisaari, Isosaari ja Lonna tarjoavat kaikki ihanaa merellistä tunnelmaa ja tekemistä. Tuttujen ja turvallisten kohteiden lisäksi uudesta mobiilipalvelu Ahdista voi löytää myös aivan uusia virkistäytymispaikkoja.

Uusi ja kehittyvä mobiilipalvelu Ahti tulee tänä kesänä tarjoamaan kansalaisille hyviä vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen. Ahdista voi löytää älypuhelimella kivan merellisen kahvilan, jäätelökioskin tai ravintolan, viilentävän uimarannan tai vaikka merellisen saunan.

Helsingin vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa, Aikataulut löytyvät tänäkin kesänä HSL:n reittioppaasta. Esimerkiksi Pihlajasaaressa voi tästä kesästä lähtien telttailla viikon jokaisena päivänä. Isosaaressa telttailu sopii mainiosti lapsiperheille ja Vallisaaren erikoisuutena on puolestaan tentsile-telttailu, eli puihin kiinnitettävät teltat.

Veneileviä turisteja ilahduttaa kokeilu, jossa veneilevä helsinkiläinen voi ensimmäistä kertaa vuokrata oman venepaikkansa lyhytaikaiselle vierailijalle. Tämä kokeilu toteutetaan pienimuotoisena ensimmäiseksi Helsingin kaupungin venepaikoilla Tervasaaressa. Tilanteen voi tarkistaa Ahdista.
Kesän aikana Ahti-palveluun lisätään myös vuokrattavaksi välineitä merellisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi kajakkeja ja suppilautoja.

Uimarantoja ja uusia palveluja

Uimarannoilla huomioidaan koronan aiheuttama poikkeustilanne Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta saaduilla ohjeistuksilla. Hietsun uimarannalla on uusi ulkokuntoilupiste ja kävelyreitti ja myöhemmin alueella aloittaa toimintansa uusi vesiurheilukeskus. Vallisaaressa järjestetään metsäjoogaa.
Viime vuonna aloittivat uudet yrittäjät toimintansa Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa, tänä vuonna nautitaan uusista palveluista Sipoon Kaunissaaressa sekä Katajanokan satamassa.

Juuri avautunut pieni saari Katajanokanluoto on kokonaan ravintola-aluetta. Sinne pääsee laivalla Kauppatorin kolera-altaalta ja matka kestää seitsemän minuuttia. Helsingin Risteilypalvelut vastaa saaren laivaliikenteestä ja toiminnasta.
Ahti on osa Helsingin kaupungin monivuotista merellistä strategiaa ja yksi askel kohti parempia digitaalisia palveluja kaikille vesillä liikkujille.

”Helsingin ainutlaatuiset saaret ja ranta-alueet tarjoavat paikan elpymiselle niin helsinkiläisille ulkoilijoille kuin yritystoiminnallekin. Retki saareen on kuin miniloma. Suosittelen”, iloitsee Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula.

Lisätietoja

Minttu Perttula, Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö, puh. +358401831552, minttu.perttula@hel.fi

Ahti: ahti.hel.fi

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Täksi vuodeksi aiemmin suunniteltu Helsinki Biennaali toteutetaan ensi vuonna 12.6.–26.9.2021 välisenä aikana Vallisaaressa ja mantereella. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki julkistetut taiteilijat osallistuvat biennaaliin myös vuonna 2021. Virtuaalisesti koettavat elämykset tulevat olemaan osa tapahtumaa.

Kuva: Helsingin kaupunki.