Suoraan sisältöön
A A A
Mennään jo naapuriin -näyttely avautuu Stoassa 22.2. Kuva: Salla Savolainen

Stoan gallerian näyttely esittelee monesta eri ilmansuunnasta Suomeen asettuneita lapsiperheitä

Stoan galleriassa torstaina avautuva Mennään jo naapuriin -näyttely on syntynyt kirjailija Riina Katajavuoren ja kuvittaja Salla Savolaisen samannimisen lastenkirjan (Tammi 2017) pohjalta.

Näyttelyssä esitellään Suomeen asettuneita lapsiperheitä, joilla on kulttuurista perimää monesta eri ilmansuunnasta. Vellamo-tyttö tapaa lapsia, joilla on eri äidinkieli, eri uskonto, eri ruoka, eri synnyinmaa tai eri ihonväri kuin hänellä. Jokaisella perheellä on ihan oma tarinansa.

Näyttelyssä kuullaan YLE Lasten draamalle 2017 tehty radiodokumentti Mennään jo naapuriin, joka on tehty yhteistyössä Riina Katajavuoren kanssa. Monikielinen kirjasto on varustanut näyttelyn erikielisillä lasten kuvakirjoilla. Lisäksi tilassa on Alejandro Olarten ja Outi Korhosen ääni-installaatio, joka koostuu kehtolauluista kolmellakymmenellä kielellä. Näyttelyyn liittyy myös oheisohjelmaa, taiteilijatapaamisia ja työpajoja.

Mennään jo naapuriin -kirja oli Runeberg Junior 2018 -ehdokkaana sekä Ylen Kirjojen Suomen valinta juhlavuoden 2017 kirjaksi.

Lue lisää näyttelystä Stoan sivuilta

JAA