Malminkartanon uusi nuorisotalo aukeaa 18.9.

Malminkartanon uusi pelipainotteinen nuorisotalo aukeaa 18.9. Avajaisia vietetään läpi yön!

Malminkartanon syksy käynnistyy perjantaina 18.9. kello 18 osoitteessa Piianpolku 3-5, kun uutta nuorisotaloa juhlistetaan kaikille avoimessa koko yön juhlassa. Peliteemainen ohjelma sisältää kisoja ja musiikkia ja jokainen voi pelata monenlaisia elektronisia ja perinteisempiäkin pelejä. Mukana menossa PastoriPiken katufutisturnaus, DJ Smokey, hamahelmityöpaja, Operaatio Pulssin piste, Guitar Hero –haaste ja PC peliturnaukset junnuille ja nuorille!

Nuorisotaloon haluttiin entistä enemmän alueen nuoria aktiiveiksi ja asiakkaiksi ja siksi tilat on alusta asti suunniteltu yhdessä nuorten kanssa. Nuoret esittivät ideoita ja toiveita muun muassa RuutiBudjetin eli Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden osallistavan budjetoinnin kautta ja peliteemoihin panostetaan ennen kaikkea nuorten toiveista johtuen.

Toiminnot mahdollistavat monimuotoisen elektronisen ja liikunnallisen pelaamisen: tiloihin on asennettu tehokkaat konsoli- ja PC-pelikoneet, nopeat nettiyhteydet ja runsas valikoima VR-, tietokone- ja lautapelejä. Talosta löytyy myös biljardi-, pöytäfutis- ja pingispöytiä, huippuhieno liikuntasali pelivälineineen, ulkokenttä joukkuepeleihin sekä pienryhmätiloja, jotka mahdollistavat muun muassa roolipelit. Uusia toimintoja suunnitellaan jatkossa osallistavasti yhdessä pelaamisesta kiinnostuneiden kanssa.

”On ainutlaatuista saada käyttöön uudet tilat, joissa arvostus nuoria kohtaan näkyy. Erityisesti nuorille suunnitellut harrastustilat lisäävät tilojen käyttömahdollisuuksia”, peliohjaaja Katja Gelencsér kertoo ja myöntää odottavansa innolla avajaisia ja toiminnan käynnistymistä. Hän kannustaa nuoria tulemaan rohkeasti tutustumaan nuorisotaloon, vaikkei pelaaminen olisikaan se oma juttu:”Tiloissa tullaan järjestämään myös paljon avointa nuorisotalon toimintaa kuten kokkailua ja leffailtoja.” Alueen toinen nuorisotalo Kannelmäessä (Klaneettitie 5) on painottunut kulttuurisiin toimintoihin kuten kädentaitoihin sekä bändi- ja studiotoimintaan.

Avajaisjuhla on nuorille suunnattu ja myös muut ovat tervetulleita. Tapahtuma on ikärajaton klo 18–21 ja klo 21 alkaen K–13. Avajaisten järjestäjä vastaa siitä, että avajaistilaisuudessa noudatetaan voimassa olevia koronaohjeistuksia henkilökunnan ja asiakkaiden terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi.


Malminkartanon uuden nuorisotalon yhteyteen avattiin aiemmin tänä vuonna 250-paikkainen Päiväkoti Lastenkartano ja ensi vuonna alueella toimintansa aloittaa Malminkartanon Harrastushalli, joka tarjoaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa alueen nuorille ja lapsiperheille.

Lisätietoja antaa:
Marjo Poteri
Toiminnanjohtaja
Kannelmäen nuorisotyöyksikkö, Kannelmäen nuorisotalo
09 310 89 033
Marjo.Poteri@hel.fi

Helsingin nuorisopalvelut
Nuorison palvelukokonaisuus huolehtii nuorisotyöstä ja nuorisopolitiikasta sekä tukee nuorisojärjestöjä ja nuorten ryhmiä. Nuorison palvelukokonaisuus tuottaa kulttuuripalveluita ja harrastuksia yhdessä nuorten kanssa sekä edistää nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja tarjoaa nuorille tukea ja neuvontaa.

Nuorisotyötä tehdään noin 60 nuorisotilassa eri puolilla Helsinkiä sekä muissa toimipaikoissa ja projekteissa. Toiminnan ydinkohderyhmänä on 10–18-vuotiaat nuoret. Nuorison palvelukokonaisuus työllistää yhteensä noin 360 työntekijää, joista suurin osa on nuoriso-ohjaajia. Nuorisotyön palvelukokonaisuuden vuosibudjetti on noin 31 milj. euroa ja palvelua johtaa nuorisoasiainjohtaja.

Taustaa:
5.11.2018: Kaupunginhallitus hyväksyi Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon rakennussuunnitelman
Kustannusarvio: 11 milj. €
Rakennuttaja: Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala, rakennukset ja yleiset alueet
Arkkitehti: Korolainen & Heino Oy
KVR-urakoitsija: YIT Suomi Oy

Kuva: Kamran Aydinov / Freepik

Uutinen julkaistu 14.9. ja tuoreutettu 18.9.