Kaupungin uimarannoilla, maauimaloissa ja ulkoliikuntapaikoilla oli kesällä ennätysvilkasta

Helsingin ylläpitämien ulkoliikuntapaikkojen, maauimaloiden ja uimarantojen palvelusta nautti viime kesänä ennätysmäärä väkeä. Kaupungin 26 uimarannalla kävi ennätykselliset yli miljoona henkilöä. Suurista kävijämääristä huolimatta hukkumistapauksilta vältyttiin. 

Ulkoliikuntapaikoissa, uimarannoilla ja maauimaloissa kävi viime kesänä ulkoilijoita enemmän kuin kesällä 2020. Uimastadionilla kirjattiin 193 800 käyntiä ja Kumpulan maauimalassa 111 500 käyntikertaa, eli selvästi enemmän kuin edelliskesänä.

Turvallisuuden näkökulmasta kesä uimarannoilla oli menestys. Suurista kävijämääristä huolimatta kaupungin ylläpitämissä uintikohteissa ei sattunut kesäkauden aikana yhtään hukkumistapausta. 

Kasvaviin asiakasmääriin osattiin varautua etukäteen muun muassa voimassa olleiden koronarajoitusten takia. Suuria asiakasmääriä silmällä pitäen uusittiin viime ja toissa kesänä etenkin uimarantojen kylttejä kuten äkkisyvävaroitusmerkkejä sekä syvyyskarttoja. Myös turvallista rantakäyttäytymistä koskevaa viestintää lisättiin. Aurinkolahden rannalla otettiin lisäksi käyttöön uutta esteettömyysvälineistöä.