Kuvassa poika hyppää maauimalassa hyppytornista altaaseen,

Maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan

Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan yleisön käyttöön maanantaina 22.6. alkaen, pois lukien Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna, joka pidetään vielä suljettuna. Saunat ovat olleet suljettuina koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Saunoissa asiakkaiden tulee pitää turvaväliä muihin saunojiin.

Maauimaloiden asiakasmäärää rajoitetaan yhä toistaiseksi 500 henkilöön, Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallin 200 henkilöön sisältäen henkilökunnan. Maauimaloiden kahvilat ja ulkoleikkipaikat ovat avoinna sekä ulkokuntovälineet käytettävissä. Myös Uimastadionin sisäkuntosali avataan maanantaina 22.6., ja Uimastadionin toinen lasten allas on tämän hetkisen tiedon mukaan käytössä heinäkuun alussa. Lasten altaan remontti on kesken johtuen koronaepidemian aiheuttamista laatoitusten toimitusvaikeuksista.

Maauimaloissa ja uimahalleissa toimitaan edelleen viranomaisten edellyttämien rajoitusten mukaisesti. Asiakasmäärää rajataan ja turvaväleihin sekä hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Uintiaikasuositus on 2 tuntia, jonka avulla pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni pääsee palveluiden pariin. Uintiaikasuosituksista ja muista rajoituksista ohjeistetaan sisääntulon yhteydessä.

Sisäänpääsyrajoitusten lisäksi yksittäisten altaiden käyttäjämäärää rajoitetaan altaiden koon mukaisesti. Uimavalvojat seuraavat altaiden käyttäjämääriä ja ohjeistavat asiakkaita tilanteen mukaan. Tulevana kesänä maauimaloihin ei myydä kausikortteja rajoitusten ja poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Maauimaloihin myydään ainoastaan kertalippuja sekä 10 kerran sarjakortteja. Aiemmista vuosista poiketen sarjakortti tai muut kortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn jonon ohi. Lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Toivomme asiakkailta malttia ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Maauimaloiden ja uimahallien sisäänpääsyajat löydät palvelukartalta:
Kumpulan maauimala
Uimastadionin maauimala
Itäkeskuksen uimahalli
Pirkkolan liikuntapuiston uimahalli

Kuva: Maarit Hohteri