SF-paraati. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Lumoava leffapiha saapuu kaupunginmuseoon

Lämpimät kesäillat huipentuvat elokuussa tunnelmallisiin leffanäytöksiin kaupunginmuseon ihanalla Falkmanin pihalla. Leffapihan elokuvatarjontaa yhdistää Helsinki. Elokuvat esitetään filmiltä, minkä takia kelojenvaihdon yhteydessä näytöksissä pidetään lyhyt tauko. Käynti Katariinankatu 3:n porttikongista. Ovet aukeavat kello 20.30, ja elokuva alkaa kello 21.30.

Anniskelusta vastaa Valkoisen salin baari. Liput 10 euroa. Liput ovat myynnissä Tiketissä.

Tiketin lisäksi lippuja näytöksiin myydään myös ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä. Liput ovat numeroimattomia, joten näytöksiin kannattaa saapua ajoissa.

16.8. klo 21.30 SF-paraati (1940, ohj. Yrjö Norta), S

Suomalaisten elokuvien tähtikaksikko, Tauno Palo ja Ansa Ikonen, loistaa SF-Paraatin (1940) pääosissa. Yrjö Nortan ohjaama musiikkielokuva kertoo taksinkuljettajan ja turistioppaan rakkaustarinan. Tarinaa siivittävät Georg Malmsténin säveltämät laulut.

17.8. klo 21.30 Tulipunainen kyyhkynen (1961, ohj. Matti Kassila), K16/K15

Tauno Palo näytteli viimeisen elokuvaroolinsa tohtori Olavi Aitamaana Matti Kassilan ohjaamassa elokuvassa Tulipunainen kyyhkynen (1961). Tohtori päätyy todistamaan vaimonsa uskottomuutta, mikä käynnistää tapahtumien kulun ja tohtorin matkan kohti epätoivoa.

23.8. klo 21.30 Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975, ohj. Risto Jarva), 7

Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975) on Risto Jarvan ohjaama komedia helsinkiläisestä purku-uhan alla olevasta Kivimäen puutaloalueesta. Amerikassa 15 vuotta asunut pastori Aimo Niemi (Antti Litja) muuttaa takaisin lapsuutensa maisemiin, jossa pian hän neuvoillaan saa niin omat kuin kyläläistenkin asiat sotkuun.

24.8. klo 21.30 Komisario Palmun erehdys (1960, ohj. Matti Kassila), 7

Komisario Palmun erehdys (1960) on ensimmäinen Komisario Palmu -elokuva ja aloittaa Matti Kassilan ohjaamien Palmu-elokuvien sarjan. Joel Rinteen esittämänä Komisario Palmu apunaan kaksi etsivää (Matti Ranin ja Leo Jokela) ryhtyvät selvittämään Bruno Rygseckin kuolemaa. Murha vaikuttaa onnettomuudelta, mutta komisario Palmu ei usko onnettomuuteen, vaan alkaa selvittää murhaa.

Kaupunginmuseo

JAA