Lukulähettiläät tukevat lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille tai muille, jotka tarvitsevat apua lukemisessa. Kuva: Katja Tähjä

Lukeminen tekee hyvää – ryhdy lukulähettilääksi

Helsingissä alkaa joulukuussa lukulähettilästoiminta, jossa vapaaehtoiset lukulähettiläät tukevat lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille tai muille, jotka tarvitsevat apua lukemisessa. Lukeminen tapahtuu esimerkiksi palvelutaloissa tai ikääntyneiden kotona. Mukana toiminnassa on viisi kirjastoa: Itäkeskuksen, Kallion, Kannelmäen, Malmin ja Töölön kirjastot.

Kirjastoissa järjestetään lukijoille tapaamisia, joissa annetaan vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista, välitetään lukuinspiraatiota sekä keskustellaan lukemiseen liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista. Lukulähettilään tehtävät voi yhdistää Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan tai Helsingin kaupungin vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtoisten lukulähettiläiden ensimmäinen tapaaminen järjestetään maanantaina 3.12.2018 klo 17–19 Rikhardinkadun kirjaston lukusalissa. Tilaisuudessa kerrotaan lukulähettilästoiminnasta, lukemisesta ja ääneen lukemiseen sopivista aineistoista. Ohjelmassa on myös muistikummituokio, jossa opitaan viisi tärkeää asiaa muistisairauksista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lukulähettilääksi!-hanke on kaksikielinen. Ensimmäinen ruotsinkielinen lukulähettiläiden tapaaminen on maanantaina 7.1.2019 klo 17–19 Töölön kirjastossa.

Lisätietoja lukulähettilästoiminnasta saa lähikirjastosta, osoitteesta helmet.fi/lukulahettilas tai sähköpostitse osoitteesta lukulahettilas@hel.fi.