Lotta Kemppinen tuulettaa nostamalla Suomen lippua.

Juoksija Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija

Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. 

Kemppinen paransi talvella myös 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf. Vuoden helsinkiläisurheilija kuittaa valinnastaan 10 000 euron stipendin, joka jaetaan vuosittain Helsinki-päivänä.

Helsinki-päivänä palkitaan myös vuoden helsinkiläinen urheiluseura, vuoden helsinkiläinen valmentaja ja vuoden nuori helsinkiläinen urheilija.

Vuoden helsinkiläiseksi urheiluseuraksi kruunattiin Helsingin Suunnistajat ry.
Seura huomioi toiminnassaan laajasti yhdenvertaisuuden. Seura on laatinut toiminnalleen vastuullisuusohjelman "Reilu peli - Eettiset periaatteet", joka perustuu seuran yhteisiin arvoihin: harrastamme yhdessä, meihin voi luottaa ja pyrimme avoimuuteen sekä koko urheiluyhteisöä sitovaan eettiseen ohjeistukseen, Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin.
Suunnistusseura on kyennyt korona-aikanakin tuottamaan seuran aikuisille urheilijoille, lapsille ja nuorille sekä kuntoilijoille paljon mahdollisuuksia jatkaa harrastamista ja löytää jopa uusia tapoja toteuttaa sitä. Seurassa pyritään pitämään ja lisäämään nuorten harrastajien määrää tarjoamalla monipuolisesti toimintaa erilaisilla tavoitteilla. Vuoden helsinkiläinen seura palkitaan 5000 euron stipendillä.

Vuoden helsinkiläinen valmentaja on Saara Niemi, joka on HIFK:n naisten liigajoukkueen valmentaja. Niemi tekee tärkeää naisten jääkiekon esikuvatyötä sekä lajiprofiilin nostoa. Hän on valmentanut divarijoukkueesta lyhyessä ajassa SM-tason joukkueen, joka voitti SM-pronssia kaudella 2020-2021. Vuoden helsinkiläinen valmentaja palkitaan 2500 euron stipendillä.

Vuoden nuori helsinkiläisurheilija on sulkapalloilija Nella Nyqvist. Nyqvist on tehnyt hyvin nuorena läpimurron lajinsa kansainväliselle huipulle. Hän voittialle 19-vuotiaiden EM-pronssimitali 14-vuotiaana marraskuussa 2020. 14-vuotiaan voittama EM-pronssi alle 19-vuotiaiden kisoissa on ainutlaatuinen koko lajin historiassa. Mitalien lisäksi Nella on rankattu jo nyt Suomen ykköseksi, ja hänella on edustuspaikka Suomen aikuisten maajoukkueessa. Vuoden nuori helsinkiläinen urheilija palkitaan 2500 euron stipendillä.

Lisätietoja urheilijoiden palkitsemisista: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/urheilijoiden-palkitseminen

Kuva: Suomen Urheiluliitto