Pyörätuolikelaaja Henry Manni.

Liikuntamylly täyttyy koululaisista - tapahtumassa mukana myös Henry Manni

Myllypuron Liikuntamyllyssä järjestetään perjantaina 30. marraskuussa soveltavan liikunnan yleisurheilutapahtuma, johon osallistuu yli 250 koululaista. Lisäksi paikalle tulee iso liuta koulujen henkilökuntaa.

Koululaiset temmeltävät Liikuntamyllyssä muun muassa turbokeihään, pujotteluradan, juoksun, kelauksen ja monen muun kivan lajin parissa.

”Tapahtuman lähtökohtana on esteettömyys, ja tapahtuma on kohdennettu niille oppilaille, jotka eivät yleensä ole mukana edustamassa kouluaan oppilasurheilun tapahtumissa. On hienoa, että kaikki saavat kokea olevansa tärkeitä olemalla osana koulujen liikuntatapahtumia”, kertoo erityisliikunnanohjaaja Riikka Roitto.

”Tapahtuma on ainutlaatuinen jo pelkästään siksi, että se on ensimmäinen kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialojen yhteistyönä toteuttama oppilasurheilutapahtuma. Lisäksi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry on kumppanina tapahtumassa”, Roitto jatkaa.

Liikuntamyllyssä koululaisia kannustamassa on myös pyörätuolikelauksen Euroopan mestari ja MM- sekä paralympiamitalisti Henry Manni.

Kisojen johdosta Liikuntamyllyn yleisurheilualue on varattu koululaisten käyttöön klo 8.00–13.00.