Lasten liikennekaupunkiin saatiin Stadin Brankkarin tuunaama paloauto

Lasten liikennekaupungissa koettiin juhlallinen hetki tiistaina 18.6., kun Helsingin pelastuslaitoksen edustajat paljastivat puiston uusimman tulokkaan. Pelastuslaitoksen korjaamolla tuunattu paloauto-polkuauto on varustettu asianmukaisesti hälytysvaloilla ja sireenillä ja se kantaa omaa yksikkötunnusta HE 112.

Auton liikennekaupungille luovuttivat asiaankuuluvalla arvokkuudella pelastuslaitoksen johtava turvallisuuskouluttaja Annukka Saine-Kottonen ja turvallisuuskouluttaja Vesa Ikonen. He kertoivat, että idea hälytysajoneuvo-polkuautosta sai alkunsa viime vuonna Lasten liikennekaupungin 60-vuotisjuhlien yhteydessä. Polkuauto sai uuden ilmeen kevään aikana pelastuslaitoksen korjaamolla, missä muukin pelastuslaitoksen kalusto huolletaan. Paloauton tarkoitus on tukea liikennekaupungin opetusta ja lisätä tietoisuutta siitä, kuinka toimia liikenteessä hälytysajoneuvon kohdatessaan. Jatkossa tilanteita voi nyt harjoitella ihan konkreettisesti kohdatessaan paloauton liikennekaupungin kaduilla.

Polkuauto-projekti on osa pelastuslaitoksen ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan yhteistyötä. Uusi menopeli on mainio lisä puiston varustukseen ja tukee opetusta, iloitsee myös liikennekaupungin nuoriso-ohjaaja Petri Koikkalainen. Hän kertoo, että kesä on tärkeää aikaa liikennekasvatuksen näkökulmasta, sillä loma-aikoina lapset kulkevat usein erilaisia reittejä kuin kouluvuoden aikana ja kohtaavat siten uusia tilanteita liikenteessä. Liikenneonnettomuuksia sattuu kuitenkin helposti myös kodin lähellä ja tutuilla alueilla, joissa helposti mennään ”automaattipilotilla” ja tarkkaavaisuus herpaantuu helpommin.          

Lasten liikennekaupunki on antanut liikennekasvatusta lapsille ja nuorille jo vuodesta 1958 ja vuodesta 1979 lähtien toiminnasta on vastannut Helsingin kaupunki. Helsingin nuorisopalveluihin kuuluva liikennekaupunki on auki ympäri vuoden ja siellä vierailee vuosittain n. 27 000 lasta. Kesällä ja koulujen loma-aikaan toiminta on tarkoitettu lapsille heidän vanhempineen. Kouluvuoden aikana toiminta on tarkoitettu esikouluryhmille ja 1.-3.-luokkalaisille ennakkovarauksesta.

Lasten liikennekaupungin kesäaukioloajat