Itäkeskuksen uimahalli on tämän hetkisen tiedon mukaan auki lakon aikanakin. Kuva: Helsingin kaupunki

Lakolla vaikutuksia kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluihin

19.10.2018 10:54

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on ilmoittanut järjestävänsä poliittisen lakon 22.–23.10. Lakko kohdistuu erityisesti kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle sekä Palvelukeskus Helsingin toimintaan, jolloin lakon vaikutukset ulottuvat myös muille toimialoille.  Lakolla on laajoja vaikutuksia kaupungin toimialojen ja liikelaitosten palveluihin.

Lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 ja päättyy tiistaina 23.10. klo 24.00. JHL ilmoittaa myös, että ylityö- ja vuoronvaihtokielto loppuu 21.10. klo 24.00 kaikissa kaupungin työpaikoissa. Myös sosiaali- ja terveysalan sekä lähi- ja perushoitajien liitot Tehy ja Super ovat ilmoittaneet vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa maanantaina 22.10.2018 ja päättyy sunnuntaina 4.11.2018 klo 23.59.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla lakko voi vaikuttaa joihinkin toimintoihin. Jakomäen uimahalli on suljettu, mutta koululaisuinnit järjestetään. Pirkkolan uima- ja palloiluhalli on todennäköisesti suljettu, mutta Pirkkolassakin koululaisuinnit järjestetään. Myös Pirkkolan kunto- ja voimailusalit on suljettu, ja kenttien vuorot peruttu. Pirkkolan kentät ovat vapaakäytössä lakon aikana. Oulunkylässä on jäähalli avoinna, muut liikuntatilat suljettu. Tiistaina 23.10. Yrjönkadun uimahallin 2. kerros on suljettu, mutta 1. kerros on auki normaalisti, samoin Yrjönkadun liikuntasali. Itäkeskuksen uimahalli on maanantaina auki normaalisti, tiistaina avoinna kello 11.00 alkaen.
Tämän hetkisen tiedon mukaan lakon aikana kulttuurin ja vapaa-ajan palveluista avoinna ovat:
* ulkoilupalvelut
* Kisahalli
* Liikuntamylly
* Itäkeskuksen uimahalli (maanantaina 22.10. normaalisti auki, tiistaina 23.10. klo 11.00 alkaen)
* Yrjönkadun uimahalli (tiistaina 23.10. 2. krs suljettu, muutoin avoinna)
* Oulunkylän liikuntapuiston jäähalli
* Kulttuurikeskukset eli Kanneltalo, Stoa, Malmitalo, Vuotalo, Savoy, Caisa ja Annantalo ovat avoinna. Mahdollisista muutoksista viestitään kunkin kulttuuritalon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lakko ei koske Helsingin kaupungin museoita eikä nuoriso- ja kirjastopalveluita.

Tätä uutista päivitetään sitä mukaa kun uutta tietoa ilmenee.

Lakon vaikutukset Helsingin kaupungin muihin palveluihin: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/lakolla-vaikutuksia-kaupungin-palveluihin

JAA