Tyhjä Savoy-teatteri. Kuva kulttuuri- ja vapaa-aika

Kurssit, harrastusryhmät ja yleisötilaisuudet perutaan

Torstaina 12.3. Helsingin kaupunki päätti peruuttaa yli 500 hengen yleisötilaisuudet. Perjantaina 13.3. kaupunki on päättänyt peruuttaa myös yli 100 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toistaiseksi. Lisäksi kirjastojen, kulttuurikeskusten, sekä liikunta- ja nuorisopalvelujen itse järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. Kaupungin ja Urheiluhallit Oy:n uimahallit tullaan sujettiin toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut (kirjastot, kirjastoautot, kulttuuritalot, museot, nuorisotalot ja sisäliikuntapaikat) suljetaan toistaiseksi keskiviikosta 18.3. alkaen.

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit, Tiivistämön tapahtumat, kulttuurikeskusten yli 100 henkilön yleisötapahtumat sekä Bravo! -festivaali perutaan.

Kaupungin vapaa-ajan tiloissa tehostetaan siivousta, kehotetaan pesemään käsiä, ja kaupunki etsii keinoja tuottaa vapaa-ajan palveluja digitaalisesti. Kaupunki myös kannustaa omatoimiseen ulkoiluun ja liikkumiseen. 

Tilavuokrat, liput ja avustukset 

Helsingin kaupungin peruttuihin yleisötilaisuuksiin ostetut liput korvataan tai ne voi erikseen ohjeistetusti käyttää myöhempänä ajankohtana. Ajantasaista tietoa saa lipunmyyntipalveluiden, Helsingin kaupungin, tapahtumapaikkojen ja tapahtumajärjestäjien verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista. 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala (kirjasto, liikunta, kulttuuri, nuoriso) ei peri tilavuokraajilta vuokria peruuntuneesta tilankäytöstä ja mahdollisuuksien mukaan vuokrauksille etsitään uusia ajankohtia ilman lisäkustannuksia. Jo myönnettyjä kulttuurin, nuorison ja liikunnan toiminta-avustuksia ei peritä takaisin peruuntuneiden toimintojen ja tuotantojen osalta. Helsingin kaupunki ymmärtää poikkeustilanteen aiheuttamat taloudelliset huolet nuorisotyön, liikunnan, urheilun, taiteen ja kulttuurin kentällä ja selvittää keinoja kentän tukemiseksi.

Lisää aiheesta: