Kumpulan maauimalaan etsitään uutta kahvilayrittäjää

Helsingin suosittuun kesäpäivän viettopaikkaan Kumpulan maauimalaan on nyt paikka vapaana kahvila- tai ravintolayrittäjälle. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut vuokraa Kumpulan maauimalan yhteydessä olevan kahvilatilan kokeneelle kahvila- tai ravintolatoimijalle, joka toiminnallaan tukee maauimalan viihtyisyyttä, toimivuutta ja monipuolisuutta.

Erityisesti lapsiperheiden suosima Kumpulan maauimala on yksi Helsingin kaupungin parhaista kesäpäivän keitaista kaupungin keskellä. Puistomainen ympäristö houkuttelee helteillä kaikenikäisiä kuntoilijoita, pulikoijia ja auringonpalvojia nauttimaan maauimalan monipuolisista palveluista. Kaupungin tavoitteena on vuokrata tämä harvinainen kahvilatila toimijalle, joka kykenee tarjoamaan laadukasta palvelua kaupunkilaisille ja matkailijoille. Toimijalta toivotaan selkeitä ja laajoja aukioloaikoja, alan kokemusta kahvilapalvelun tuottamisesta, kohtuullista hinnoittelua sekä asianmukaista kalustoa.

Vuokrattavat tilat sijaitsevat Kumpulan maauimalan alueella kahvila/ravintolatoiminnalle varatussa rakennuksessa. Tarkka osoite on Allastie 1, 00560 Helsinki. Vuokrattaviin tiloihin kuuluu maauimalan kahvilakeittiörakennus (kooltaan noin 25 m2), jonka yhteydessä on hyvät puitteet mahdollistava noin 90 m2 katettu ulkoterassialue. Vuokrakohde vuokrataan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä.

Kaikkien kaupunkilaisten käyttöön tarkoitetuilla julkisilla alueilla olevien rakennelmien ja palveluiden tulee täydentää aluetta laadukkaalla ja alueelle sopivalla toiminnalla. Yrityksen nimen ja toiminnan esiintuominen rakennuksen ulkoasussa on sallittua, mutta yleisenä mainospintana rakennuksia ei tule käyttää. Kaiken toiminnan tulee tapahtua vuokra-alueella ja vuokralaisella on vastuu huolehtia lähiympäristön siisteydestä ja viihtyisyydestä. Vuokralaisen oikeudet ja vastuut määritellään tarkemmin vuokrasopimuksessa ja sen liitteenä olevissa vastuunjakotaulukossa sekä hankintakohteen kuvauksessa. Dokumentit lähetetään PDF muodossa, pyynnöt sähköpostilla ositteeseen: jyrki.inkinen@hel.fi

Näyttömahdollisuus sovittavissa erikseen katja.kuusisto@hel.fi, (09-31021449).

Toimijan tulee selvittää ja hankkia toimintansa edellyttämät viranomaisluvat. Näihin voivat lukeutua esimerkiksi rakennusvalvontaan, elintarvikevalvontaan ja ympäristövalvontaan liittyvät sekä pelastusviranomaisen myöntämät luvat.

Kohde vuokrataan avoimena hakuna ja on vuokrattavissa yrityksille, joilla on voimassa oleva y-tunnus. Jos kohteeseen tulee enemmän kuin yksi hakemus, valitaan se, joka saa korkeimmat yhteispisteet laadullisista kriteereistä ja tarjotusta vuokrasummasta.

Hakemukset tulee lähettää 22.3.2022 klo 12:00 mennessä osoitteeseen jyrki.inkinen@hel.fi

Hakemuksen liitteessä tulee ilmoittaa seuraavat pakolliset tiedot:

  • Yrityksen nimi, osoite, yhteyshenkilö, yhteystiedot ja y-tunnus
  • Vuokrattavan kohteen nimi
  • Kohteen diaarinumero: HEL 2022-002185
  • Tarjottu vuokra (vuosihinta euroina ilman arvonlisäveroa)
  • Liiketoimintasuunnitelma
  • Halutessaan vapaamuotoinen kuvaus suunnitelmasta ko. kohteeseen