Kulttuurisen nuorisotyön tapahtumayksikkö muuttaa Suvilahteen

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tänään 18.12.2018 pidetyssä kokouksessaan kulttuurisen nuorisotyön tapahtumayksikön siirtymisestä Suvilahdessa sijaitsevaan Tiivistämöön.

Samalla tapahtumayksikön Pienellä Roobertinkadulla sijaitsevan kulttuuriareena Glorian vuokrasopimus päättyy. Tiloista luovutaan kuuden kuukauden irtisanomisajalla, ja toiminta siirtyy Suvilahteen keväällä 2019. Syy muuttoon on Glorian tiloissa alkava mittava peruskorjaus sekä uusien tilojen toiminnallisesti parempi sijainti.

Suvilahden Tiivistämö sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella alueella, jolla on merkittävä asema Helsingin kaupunkitapahtumien toteutuspaikkana. Glorian toiminnan siirtämisellä on mahdollista tuoda Suvilahteen lisää kaupunki- ja nuorisokulttuuria. Suvilahdessa nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö voi paremmin tarjota tapahtumatuotannollista osaamistaan ja toimia yhteistyössä alueen muiden toimijoiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Tiivistämö kuuluu Kiinteistö Oy Kaapelitalon tiloihin.

Tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Tiivistämöön ensi kevään aikana. Ohjelmaa järjestetään nykyisissä tiloissa helmikuuhun 2019 asti, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen muuttoon. Kulttuuriareena Gloria täyttää 20 vuotta tammikuussa 2019, ja sitä juhlistetaan vielä nykyisissä tiloissa.

Samassa kokouksessa päätettiin, että nuorisopalvelut luopuu toimintakeskus Hapen tiloista Sörnäisten rantatie 31:ssä vuoden 2019 loppuun mennessä, ja tapahtumayksikön sijainti Suvilahden Tiivistämössä mahdollistaa joidenkin Hapen toimintojen jatkumisen alueella.

Muutokset ovat osa Helsingin nuorisopalveluiden alueellista uudelleen organisointia, jonka yhteydessä kulttuurisen nuorisotyön yksikkö lakkautetaan, mutta yksikön sisällöllistä toimintaa jatketaan ja kehitetään edelleen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 18.12.2018 päätöstiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 15. tammikuuta 2019.