Nainen soittaa kitaraa kulttuuritapahtumassa.

Helsingin kaupungilta kulttuuri- ja taidealan yhteisöille yli 2 miljoonan euron elpymisavustus  – hakuaika päättyy 8.10.2021

Helsingin kaupunki jakaa kulttuuri- ja taidealalle 2,12 miljoonaa euroa elpymisavustusta. Sitä voivat hakea kulttuurialan yhteisöt, joiden toiminnalla on työllistävä vaikutus. Viimeinen hakupäivä on perjantai 8.10.2021.  
 
Korona merkitsi tiukkaa aikaa niin kulttuurintekijöille kuin kulttuurin kuluttajillekin. Koska koronan vaikutukset näkyvät vielä pitkäänHelsingin kaupunki jakaa kulttuuri- ja taidealalle 2,12 miljoonaa euroa elpymisavustusta.   
 
-  Korona-aika teki todella pahaa jälkeä kulttuurialalla. Olemme kuulleet erilaisia yhteisöjä ja keränneet tietoa ja tiedämme, että tilanne on vakava. Ymmärrän myös hyvin kulttuurin toimijoiden turhautumisen tilanteessa, jossa kulttuuritilaisuudet ovat olleet pysähdyksissä, toteaa kulttuurin edistämisen päällikkö Veikko Kunnas Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta.   
 
- Kulttuurialan uusi normaali tulee olemaan aivan erilainen kuin nykyinen.  Nyt jaossa olevaa elpymisavustusta voivat hakea erilaiset kulttuurialan toimijat ja yhteisöt, joiden toiminnalla on työllistävä vaikutus. Avustusta voidaan myöntää myös muille kuin suoraan taidetta tekeville yhteisöilleKun tuemme vapaan kentän yhteisöjä, jotka nimenomaan työllistävät freelancereita, niin sitä kautta tämä tuki kohdistuu myös yksilöihin, Kunnas perustelee.  
 
Kentältä kannatusta työllistävälle avustukselle 

– On hyvä asia, että avustus kohdentuu yksilöiden ja yhteisöiden yhteiseen tekemiseen, kommentoi kulttuurikentältä tilannetta Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen toiminnanjohtaja Riku Lievonen.  - Silloin se  tavoittaa laajan joukon kulttuurintekijöitä. Jos huomioitaisiin vain joko yhteisöjä tai yksilöitä, tuen vaikutus olisi erilainen. Yhteisöt kyllä pystyvät toimimaan niin, että rahat jäisivät vain yhteisöille. Jos avustusta saisivat vain freelancerit, niin he eivät välttämättä löytäisi yhteisöä tai toimijaa, joka muun muassa markkinoisi esitystä ja tekisi siitä yleisötapahtuman.   

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla ennakoidaan, että vaikka kokoontumisrajoituksia ei enää ole ja yleisötilaisuuksia pystytään taas järjestämään, kovia kokenut kulttuuriala toipuu iskusta hitaasti. Tukea tarvitaan nyt ja jatkossa.  Veikko Kunnaksen mukaan kulttuurialan ääni on nyt vahvempi kuin ennen koronaa  
 
- Kyllä tässä muutoksia tapahtuu eikä vanhaan ole paluuta. Toivotaan, että ihmiset palaavat myös esittävän taiteen pariin. Kulttuurin ja taiteen luoma yhteisöllinen kokemus on sen suuri voima. 

 

Lisätietoa elpymisavustuksesta ja hakuohjeet löydät täältä 

  
Hakuaika päättyy 8.10.2021