Ruoka-annoksia tarjolla ulkona kulttuurikeskus Stoan edessä.

Kulttuurikeskus Stoaan etsitään uutta ravintolayrittäjää

Itäkeskuksen sydämessä sijaitsevassa kulttuurikeskus Stoa vuokraa ravintola/kahvilatilan sopivalle yhteistyökumppaneille. Ravintolatila vuokrataan kokeneelle kahvila- tai ravintolatoimijalle, joka toiminnallaan tukee kulttuurikeskuksen eri palvelujen viihtyisyyttä, saatavuutta ja monipuolisuutta.

Kulttuurikeskus Stoa on yksi Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksista. Kulttuurikeskuksessa palveluja tarjoaa Stoa kulttuuripalvelut, Itäkeskuksen kirjasto, nuorten monitoimitalo Kipinä sekä Työväenopisto ja Arbis. Kaupungin tavoitteena on vuokrata kulttuurikeskus Stoan ja Stoan aukion kävijöitä palveleva ravintolatila toimijalle, joka kykenee tarjoamaan laadukasta palvelua talossa vieraileville kaupunkilaisille ja talossa esiintyville tuotantoryhmille. Toimijalta edellytetään vakaata kokemusta ravintolapalvelujen tuottamisesta, lounastarjoilua, henkilöstölounaspalvelua, esitysten väliaikatarjoilun hoitamista, selkeitä ja laajoja aukioloaikoja, aukioloa isoina tapahtumapäivinä, kohtuullista hinnoittelua, A-oikeuksien hankkimista, Stoan aukion huomioimista palvelutoiminnassaan sekä sitoutumista yhteistyöhön talossa palveluja tuottavien tahojen kanssa.

Vuokrattava tila sijaitsee kulttuurikeskus Stoan ensimmäisessä kerroksessa. Tarkka osoite on Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki. Vuokrattava tilakokonaisuus sisältää täysin varustellun keittiön myyntitiskeineen, kalustetun ravintolasalin, toimistohuoneen, sekä kellarissa sijaitsevat kolme kylmäsäilytyshuonetta ja kaksi kuivasäilytysvarastoa sekä henkilöstön sosiaalitilat. Tarjoilu- ja ruokailuastiastot eivät kuulu vuokrasopimukseen. Keittiön pinta-ala on 64m2. Ravintolansalin asiakaspaikkamäärä on 150 henkilöä, cocktailtilaisuuksissa 300 henkilöä. Lisäksi käytössä on upeat puitteet mahdollistava, Stoan aukion reunustalla sijaitseva ulkoterassialue. Vuokrakohde vuokrataan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä.

Kaikkien kaupunkilaisten käyttöön tarkoitetuilla julkisilla alueilla olevien rakennelmien ja palveluiden tulee täydentää aluetta laadukkaalla ja alueelle sopivalla toiminnalla. Yrityksen nimen ja toiminnan esiintuominen rakennuksen ulkoasussa on sallittua, mutta yleisenä mainospintana rakennusta ei tule käyttää. Stoan julkisivuun ei saa kiinnittää tilan yleisestä ilmeestä poikkeavia kylttejä. Kaiken toiminnan tulee tapahtua vuokra-alueella ja vuokralaisella on vastuu huolehtia lähiympäristön siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Ennen vuokrausta toimijan tulee selvittää ja hankkia toimintansa edellyttämät viranomaisluvat. Kun viranomaisluvat ovat kunnossa, voidaan vuokrasopimus kyseisestä kohteesta tehdä.

Kohde vuokrataan avoimena hakuna ja on vuokrattavissa yrityksille, joilla on voimassa oleva y-tunnus. Jos kohteeseen tulee enemmän kuin yksi hakemus valitaan se, joka tarjoaa ensisijaisesti talon palvelukokonaisuuden huomioiden monipuolisimman toteuttamiskelpoisen ehdotuksen ravintolapalvelun toteuttamisesta ja toissijaisesti tarjoaa korkeimman vuokrahinnan.

Vuokratarjouksessa tulee ilmoittaa vuosivuokra (alv 0 %).

Vuokraan sisältyy tilassa olevien keittiökalusteiden käyttö, sähkö, vesi ja jätehuolto sekä ravintolasalin siivous arkipäivinä Stoan siivoussopimuksen mukaan. Ravintola vastaa ravintolan sisustuksesta, jätteiden pois viennin katokseen, keittiön siivouksen sekä pukeutumistilojen, toimiston ja ruoka-aineiden säilytystilojen siisteydestä.

Kirjallinen vuokratarjous liiketoimintasuunnitelmineen ja liitteineen pyydetään lähettämään perjantaihin 4.12.2020 klo 12.00 mennessä osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi

Hakemuksen liitteessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

  • Yrityksen nimi, osoite, yhteyshenkilö, yhteystiedot ja y-tunnus
  • Vuokrattavan kohteen nimi
  • Kohteen diaarinumero: HEL 2020-012200
  • Selvitys aiemmasta toiminnasta ja kokemuksesta ravintola-alalta.
  • Uskottava ko. kohteen liiketoimintasuunnitelma.
  • Vapaamuotoinen suunnitelma ravintolatoiminnasta ko. kohteessa sisältäen esimerkkejä tarjoilusta huomioiden kasvisruokavaihtoehdot sekä sesonki-, luomu- ja reilun kaupan tuotteiden käyttö. Mukana tulee olla myös esimerkki viikon lounaslistasta ja ehdotus väliaikatarjoilusta. Suunnitelmassa tulee olla henkilökunnan ympäristöosaaminen.
  • Lääninveroviraston todistus maksetuista veroista ja sosiaaliturvamaksuista.
  • Vakuutusyhtiön / -yhtiöiden todistukset lakisääteisten vakuutusmaksujen suorittamisesta. Todistukset eivät saa olla kahta kuukautta vanhempia tarjousten jättöpäivästä laskettuna. Jos verovelkoja tai maksamattomia vakuutusmaksuja on, todistuksesta tulee ilmetä, onko niistä tehty hyväksytty maksusuunnitelma.
  • Kaupparekisteriote.
  • Vuokratarjous.

Kuva: Ulla Bergström