Suoraan sisältöön
A A A
Kuva: Helsingin kaupunki

Kirjasto ja palvelukeskus etsivät keinoja ikäihmisten tavoittamiseen

Marraskuun 24. päivään saakka kestävässä kokeilussa ovat mukana Helsingin kaupunginkirjaston Koti- ja palvelukirjasto, Herttoniemen, Roihuvuoren sekä Laajasalon kirjastot, Roihuvuoren monipuolinen palvelukeskus ja Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Mukana toteutuksessa on myös geronomiaa Metropolian ammattikorkeakoulussa opiskeleva korkeakouluharjoittelija.

- Kirjaston tulee olla aidosti saavutettava. Sen jatkuviin haasteisiin kuuluu kysymys, miten se tavoittaisi nykyistä paremmin huonosti liikkuvat ikäihmiset. Tavoitteena on yhteisen tekemisen kautta löytää entistä asiakaslähtöisemmät keinot kertoa kirjaston upeasta palvelutarjonnasta, kertoo kirjastonjohtaja Karoline Berg.

Kokeilun aikana tarjotaan kohdennettua palveluohjausta kirjaston ja Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen yhteistyönä.  Aiheesta kiinnostuville kotihoidon asiakkaille kerrotaan esimerkiksi kirjaston kotipalvelusta, e-kirjastosta ja heidän lähikirjastojensa tapahtumista. Lisäksi järjestetään myös ainakin kaksi etenkin alueen ikäihmisille suunnattua kulttuuritapahtumaa. Esimerkiksi näihin voi osallistua yhdessä Kulttuurikaverin kanssa. Lisäksi tarkoituksena on mahdollistaa osallistuminen virtuaalilaitteiden eli kuvapuhelimien välityksellä niille kotihoidon asiakkaille, joilla etäkuntoutus on osa kotihoidon palveluita.

Kokeilun tuloksista kerrotaan Liikkuvat-verkoston Opitaan yhdessä –verkostoaamussa 12.12., joka pidetään Pasilan kirjastossa.

 

Lisätietoja:

Koti-ja palvelukirjaston johtaja Karoline Berg, karoline.berg@hel.fi

Rudolfin palvelukeskustoiminnan toimintaterapeutti Veera Sillanpää, veera.sillanpaa@hel.fi


JAA