Kuvassa turkoosi kesäseteli vaaleanpunaista taustaa vasten.

Helsingin Kesäsetelin arvo nousee vuonna 2021

Helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille jaettavan kesätyösetelin arvo nousee. Kesäseteli jaetaan kouluissa helmikuussa. Kesäsetelillä työllistyi kesällä 2020 vaikeasta koronatilanteesta huolimatta 1279 nuorta.

Helsingin kaupunki jakaa helmikuun alussa jo seitsemättä kertaa kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille kesätyösetelin, jonka arvo nuoren työllistävälle työnantajalle on 325€. Nuorelle maksettava vähimmäispalkka 60 tunnin työstä on 400€. 60h ylittävältä ajalta nuorelle on maksettava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Korona on vaikeuttanut nuorten työllistymistä

Vielä vuonna 2020 setelin arvo työnantajalle oli 300€. Koronakesänä 2020 Kesäsetelillä työllistyi vaikeasta tilanteesta huolimatta 1279 nuorta. Monet työnantajat kommentoivat, että juuri Kesäseteli mahdollisti kesätyöntekijöiden palkkaamisen vaikeassa tilanteessa. Eniten Kesäsetelinuoria työllistivät liikunta- ja vapaa-ajan toimijat sekä ja toimisto- ja mediatyö. Perinteisesti paljon nuoria työllistänyt kahvila- ja ravintola-ala sen sijaan työllisti koronan myötä aiempaa vähemmän.

Helsingin kaupunki tukee nuorten työllistämistä monin tavoin. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalveluihin perustettiin vuoden vaihteessa uusi nuorten työelämätaitojen suunnittelijan vakanssi.

"Kesäseteli on nuorelle usein avain ensimmäiseen työpaikkaan ja parantaa siten työllistymismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Poikkeusaika on vaikeuttanut nuorten kesätöiden saantia ja aika on haastava myös monille työnantajille. Toivomme että tulevana kesänä Kesäseteli on entistäkin merkittävämmässä roolissa kesätöiden mahdollistajana. Haluamme rohkaista työnantajia, hyödyntämään nyt Kesätelin tuen ja sen avulla tarjoamaan työkokemuksia nuorille," sanoo nuorten työelämätaitojen suunnittelijana aloittanut Sami Komppula.

Työnantajat voivat tarjota työtä kohdennetusti kesäseteliläisille

Kesäsetelin uudistuneet verkkosivut löytyvät osoitteesta kesaseteli.fi. Sivustolla työnantajat voivat ilmoitella kohdennetusti kesäsetelin omaaville nuorille suunnatuista työpaikoista.

Helsingin Kesäsetelillä nuoria voivat työllistää yritykset, yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat sekä esimerkiksi harrastusseurat ja taloyhtiöt. Valtio, kunta tai yksityinen henkilö sen sijaan ei voi työllistää Kesäsetelillä. Työnantajan ei tarvitse sijaita Helsingissä, eli nuori voi Kesäsetelillä hakea töitä vaikkapa mökkipaikkakunnalta tai naapurikunnasta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2021 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan myös työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2021.

Kesäsetelit jaetaan 9.-luokkalaisille koulussa opojen toimesta viikoilla 5-6.

Lisätiedot:
p. 040 485 7713
kesaseteli@hel.fi
kesaseteli.fi