Kuva: Maija Astikainen

Helsingin kaupunginmuseo saavuttaa miljoonannen kävijän

Helsingin kaupunginmuseo avautui Senaatintorin kulmalla Torikortteleissa 13.5.2016. Nyt kahden ja puolen aukiolovuoden tultua täyteen museo saavuttaa miljoonan kävijän rajan. Miljoonas kävijä palkitaan lauantaina 24.11. ämpärillisellä Kettukarkkeja, ja samalla tarjotaan kakkukahvit päivän tuhannelle ensimmäiselle kävijälle.

”Olen äärettömän iloinen siitä, että museosta on tullut koko kaupungin yhteinen tila”, kertoo museonjohtaja Tiina Merisalo. ”Olemme onnistuneet rakentamaan elämyksellisen vapaan pääsyn museon, joka sallii monenlaiset käyttötavat. Museoon on löytänyt myös monenlaisia uusia käyttäjiä: piipahtajia, rauhallista työskentelypaikkaa kaipaavia ja uudenlaisten kokemusten etsijöitä.”

Helsingin kaupunginmuseo on suunniteltu kokonaiselämykseksi, jossa helsinkiläinen kaupunkilaisarki näkyy paitsi näyttelyissä, myös aulassa, kokoustiloissa, kaupassa ja vessoissa. Museo muodostuu viidestä vanhasta rakennuksesta, modernista uudisosasta ja kolmesta viehättävästä sisäpihasta. Tällä hetkellä museossa voi vierailla kolmessa pysyvässä näyttelyssä: Helsingin valituissa paloissa, Lasten kaupungissa sekä virtuaalielämys Aikakoneessa. Museon neljäs kerros on puolestaan omistettu vaihtuville näyttelyille.

Lisää aiheesta
Helsingin kaupunginmuseo


JAA