Kesäisiä piirustuksia, kuva: Juhana Hurtig

Kaikkien aikojen leirikesä on täällä!

Helsingin kaupunki tarjoaa erittäin hauskaa ja edullista tekemistä lapsille ja nuorille kesän 2019 aikana. Leireillä nautitaan luonnosta, liikutaan maassa ja vedessä, opitaan uusia taitoja sekä seikkaillaan ympäri kaupunkia. Osaan kesätoiminnasta voi osallistua ilmoittautumatta ja leireiltäkin löytyy vielä tilaa.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala järjestää kymmeniä kesäleirejä eri puolilla kaupunkia, joista osa on päiväleirejä ja osa yöleirejä. Sen lisäksi nuorisojaoston myöntämän avustuksen turvin järjestetään helsinkiläisnuorille yhteensä 502 leiriä (375 päiväleiriä, 127 yöleiriä). Leireille osallistuu 12568 7–16-vuotiasta lasta (8266 päiväleirit, 4302 yöleirit). Leirejä toteuttaa 35 yhdistystä. Edellisvuoteen verrattuna leirejä on 36 kpl enemmän.


Leireillä seikkaillaan ja opitaan tekemään biittejä

Tsemppis!-leirillä nautitaan luonnosta, uidaan, saunotaan, ongitaan, kisaillaan, suppaillaan, pelataan, nautitaan iltanuotioista ja leiriohjelmasta. Draamaa puutarhassa –teatterileirillä tehdään teatteria kauniissa ympäristössä Kumpulan Koulukasvitarhalla. GR!F GOES RAP BANDCAMP rap/dj/hip-hop leirillä opitaan tekemään biittejä, lyriikoita ja käyttämään laitteita kokeneiden räppäreiden johdolla, ja viikon lopuksi leiriläisistä muodostuneet bändit nousevat lavalle vetämään keikan esittäen omat biitit ja biisit.

Mustikkamaan Syötävässä puistossa järjestettävällä taideleirillä piirretään, maalataan, kuvataan ja rakennellaan luonnonmateriaaleilla. Amazing Metro Race -kaupunkiseikkailu on kestosuosikki, jossa osallistujat suorittavat tehtäviä eri puolilla Helsinkiä ja Espoota. Kilpailussa liikutaan julkisilla kulkuvälineillä ja etsitään kohteita vihjeiden perusteella yksin tai parin kanssa.

Nuorisopalvelujen tarjoamaa kivaa kesätekemistä löytyy osoitteesta: harrastushaku.fi


EasySport liikuttaa lapsia kesällä!

Liikuntapalvelut järjestää monipuolista leiritoimintaa kesän 2019 aikana alakouluikäisille lapsille. Luvassa on liikuntaleirejä kannustavassa ja osaavassa ilmapiirissä. Tarjonnassa EasySport-viikot:

EasySport-viikko 3.6–7.6.2019 klo 11.00–14.00
Uimastadion, Hammarskjöldintie 5
Monipuolista liikunnallista toimintaa maalla ja vedessä 6−12-vuotiaille. Mukana mm. suosittu Wibit- vesiseikkailurata. Tapahtumaan voi osallistua Uimastadionin sisäänpääsymaksulla.

EasySport-viikko 10.6.–14.6.2019, kello 11.00–14.00
Töölön kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1
Monipuolista liikunnallista toimintaa Töölön Kisahallilla ja sen lähiympäristössä. Ohjattu toiminta alkaa Kisahallin pääaulasta klo 11.00 ja päättyy pääaulaan klo 14.00. Toiminta on maksutonta. Ei ennakkoilmoittautumista.
Lisätiedot koko kesän EasySportin tarjonnasta osoitteesta easysport.fi.

Myös yläkouluikäisten FunAction ja 18−29-vuotiaille suunnattu Nyt-liikunta liikuttavat nuoria kesällä, kurkkaa FunActionin tarjonta osoitteesta funactionnuorille.fi ja Nyt-liikunnat osoitteesta nytliikunta.fi. Vielä ehtii mukaan!


Kaupunginmuseolla rakennetaan mielikuvitus-Helsinkiä magneettiseinälle ja lähdetään leikkirannalle

Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa on kesäkuukausina joka päivä pientä omatoimista paperiaskartelua lapsiperheille. Kesäkuussa (3.–30.6.) piirretään kuvia kaupungista ja rakennetaan mielikuvitus-Helsinkiä magneettiseinälle. Työpaja on ilmainen ja avoin kaikille.

Kesäloman alkamisen kunniaksi kaupunginmuseossa mennään rannalle, ainakin leikisti. Museolla Falkmanin siivessä maalataan rantakiviä ja muovaillaan hiekasta ma 3.6.–pe 7.6. ja ma 10.6.–pe 14.6. klo 12–15. Työpaja on ilmainen ja avoin kaikille.
http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/


HAMin kesätyöpajoissa tehdään jumalaista taidetta

Tervetuloa tekemään taidetta HAMin kesätyöpajoihin! Kesäpajojen aiheet liittyvät Paweł Althamer: I (am) ja Ellen Thesleff–Minä maalaan kuin jumala -näyttelyihin. Pajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Museon pääsylipun hinnalla. Kaikenikäisille, alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa.
https://www.hamhelsinki.fi/event/hamin-kesatyopajat/


Kirjasto tarjoaa kesäpajoja kesäkuussa

Useissa Helsingin kirjastoissa on tarjolla kesäpajoja alakouluikäisille kesäkuussa. Luvassa on mm. pelejä, leikkejä, askartelua ja muuta mukavaa. Rikhardinkadun kirjaston Rikun kesäpihalla voi mm. opetella naruhyppelyä. Kaikki kirjastojen tapahtumat löytyvät osoitteesta helmet.fi/tapahtumat.


Annantalon A-lavalla on toimintaa koko kesän lapsille ja nuorille

Annantalon yhteisöpuutarhassa vietetään kaikille avoimia viljelytalkoita kesäkeskiviikkoisin. Kasvimaa tarjoaa vastapainoa kaupunkiympäristölle ja betoniviidakolle, siellä voi oppia viljelytaitoja ja kasvattaa lähi- ja luomuruokaa inspiroivassa seurassa.

Tiistaisin Annantalon A-lava muuttuu kesäiseksi tanssilavaksi, jossa voi kokea tanssilavatunnelmaa Helsingin ytimessä. Tyylilajeja löytyy sambasta polkkaan.

Tarkemmat ajat ja lisätiedot: annantalo.fi