LIVE -grafiikka ja kuvituskuvia

Itsenäisyyspäivänä ja aattona Helsingissä lukuisia maksuttomia tapahtumia

Helsinki juhlistaa 104-vuotiasta Suomea järjestämällä kymmeniä maksuttomia tapahtumia itsenäisyyspäivän aattona 5.–6.12. eri puolilla kaupunkia. Tapahtumallisuuden tavoitteena on juhlistaa kaupunkielämään palaamista ja tukea kulttuuri- ja tapahtuma-alan palautumista. Kaikissa itsenäisyyspäivän ja aaton yleisötilaisuuksissa otetaan koronapassi käyttöön. Koronapassia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta, mutta ei sitä nuoremmilta. Varaathan aikaa koronapassin tarkistamiseen. Tarkastamme henkilöllisyyden eli ota henkilötodistus mukaan.

Itsenäisyyspäivän ja aaton tapahtumat ovat maksuttomia ja suunnattu kaikenikäisille helsinkiläisille. Tarjolla on muun muassa musiikki- ja teatteriesityksiä, näytelmiä, tulisirkusta, rap-pajoja ja Kuorojen kierros.

– Korona-aikana suurin osa kaupunkielämästä on ollut pysähdyksissä. Vaikka koronakriisi ei ole ohi, haluamme juhlistaa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. ja joulua edeltävinä viikkoina kaupunkielämän palaamista. Ohjelmalla tuemme myös kulttuuri- ja tapahtuma-alan palautumista. Suuntaamme tapahtumallisuuden itsenäisyyspäivän aattoon, koska aatto on juhlapäivä myös monissa muissa suomalaisissa juhlissa. Haluamme tehdä itsenäisyyspäivän aatosta toiveikkaan, kauniin ja iloisen osoittaen samalla ymmärrystä sille, että korona-aika on ollut monille täynnä surua, yksinäisyyttä ja menetystä, kuvailee kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio aattoillan ohjelmaa.

Itsenäisyyspäivän aaton lisäksi kaupungissa järjestetään monipuolista ohjelmaa myös joulunalusviikoilla. Itsenäisyyspäivän ja joulukuun koko ohjelma on nähtävissä tapahtumat.hel.fi -sivustolla. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ikärajattomia ellei erikseen mainita.

 Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Poimintoja sunnuntain 5.12. ohjelmantarjonnasta:

Lisätietoja ohjelmatarjonnasta:

tapahtumat.hel.fi

Uutinen on julkaistu 23.11. ja sitä on päivitetty 3.12.