Kuva Itäkeskuksen uimahallin altaasta, jossa muutama ihminen ui.

Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit avautuvat iäkkäille

Helsingin kaupungin palveluita avataan asteittain koronatilanteen kehityksen mukaan. Maanantaina 17. toukokuuta avautuvista palveluista päätettiin pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kokouksessa 11. toukokuuta. Seuraavaksi palveluiden asteittainen avaaminen mahdollistaa uimahallien osittaisen avaamisen iäkkäille.

Kaupungin uimahalleista Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit sekä Urheiluhallit Oy:n uimahalleista Mäkelänrinteen ja Vuosaaren uimahallit avautuvat vuonna 1955 syntyneille ja sitä vanhemmille. Asiakkaiden tulee varautua todistamaan ikänsä kassalla henkilökorttia tai vastaavaa todistusta näyttämällä. Myös erityisuimakortin haltijoiden uintimahdollisuus jatkuu avoinna olevissa Helsingin kaupungin ja Urheiluhallit Oy:n uimahalleissa.

Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahalleissa myydään toistaiseksi ainoastaan yhden kerran ja kymmenen kerran kortteja. Aiemmin ostetut kuukausi- ja kausikortit eivät toistaiseksi käy. Kyseisiin kortteihin hyvitetään aikaa sitten, kun palveluissa päästään normaalimpaan tilaan ja halleja saadaan avattua vähemmillä rajoituksilla.

Uimahallien avaamisessa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Sisäänpääsyä uimahalliin voidaan joutua rajoittamaan, mikäli terveysturvalliseksi katsottu asiakasmäärä on ylittymässä. Uimahallien saunat ovat auki, mutta pukuhuoneissa turvavälit pyritään mahdollistamaan poistamalla joka toinen pukukaappi käytöstä. Uimahallien kuntosalit pysyvät kiinni toistaiseksi. Avaamista terveysturvallisesti auttaa se, että uimahallien lämpötila ja kemikaalit vähentävät tartuntariskiä ja kaupungin uimahallien pukuhuonetilat ovat suuret. Lisäksi suurin osa 1955 syntyneistä ja tätä vanhemmista on ehtinyt saada jo vähintään ensimmäisen rokotteen. 

Kumpulan maauimala, Uimastadion, Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Uutista on päivitetty 17.5.