Intercity Youth –konferenssi kokoaa Helsinkiin nuorisotyöntekijöitä ympäri Eurooppaa

Intercity Youth (ICY) -konferenssi kokoaa laajasti yhteen eurooppalaisia nuorisotyön ammattilaisia Helsingin Tiivistämölle 9.-11. lokakuuta 2019. Helsingin ICY konferenssin teemoina ovat osallistava kumppanuus nuorisotyössä, nuorten aktivismi ja järjestöjen kanssa tehtävä kumppanuus.

Intercity youth logo

Konferenssin ohjelma koostuu kiinnostavista keynote-puheenvuoroista kansainvälisiltä ja kotimaisilta luennoitsijoilta, erilaisista opintovierailuista pääkaupunkiseudulla sekä osallistavista työpajoista ja luennoista kumppanuuteen ja aktivismiin erikoistuneista nuorisotyön hankkeista ja projekteista. Konferenssin ehdottomana antina on myös eri tahoja ja maita edustavien nuorisotyöntekijöiden kokoontuminen yhteen. Seminaarikielenä on englanti.

Keynote-puheenvuoron käyttävät mm. biohakkeri ja vuoden puhuja 2017 Teemu Arina, nuorisotyön opetusohjelmaa (NUPS) käsittelevä nuorisotutkija Tomi Kiilakoski, Punaisen ristin turvatoiminnan puheenjohtaja Leena Suurpää, nuorisotutkijat Marko Kovacic Kroatiasta ja Jon Ord Iso-Britanniasta.

Työpajoissa tutustutaan mm. lapsiystävällisen kaupungin suunnitteluun Belgiassa, nuorten osallistumiseen päätöksentekoon Sloveniassa ja Islannin nuorisotyön malliin. Vieraille tarjotaan laajasti erilaisia mahdollisuuksia tutustua nuorisotyön eri muotoihin pääkaupunkiseudulla, kohteina ovat esimerkiksi Ohjaamot, operaatio Pulssi!, nuorisojärjestö Oranssi ja Aseman lapset.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi ja Euroopan nuorisotyön toimialajohtajien tapaaminen samaan aikaan Finlandia-talolla näkyvät soveltuvin osin konferenssin ohjelmassa.

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta: icyc.munstadi.fi

JAA