Kolme henkilöä esittämässä teosta.

Lasten ja nuorten esittävän taiteen Hurraa!-festivaali levittäytyy maaliskuussa ympäri pääkaupunkiseutua

Lapsille ja nuorille suunnattu esittävän taiteen festivaali Hurraa! järjestetään tänä vuonna 12.–20.3. Festivaaleilla nähdään korkealaatuisia kotimaisia ja kansainvälisiä esityksiä lapsille, nuorille ja perheille pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Tapahtuman tuotannosta vastaavat pääkaupunkiseudun kulttuuritoimet ja lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej.

Helsingin kulttuurikeskuksista festivaaleilla ovat mukana lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo. Ympäri kaupunkia levittäytyvillä festivaaleilla on luvassa muun muassa fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Esitykset on suunnattu eri-ikäisille lapsille ja nuorille perheineen alkaen vauvoista ja taaperoikäisistä yli 11-vuotiaisiin. Esitysten liput maksavat 6€.

Hurraa!-festivaali on tullut tunnetuksi tuoreen kotimaisen esittävän taiteen näyteikkunana, mutta tänä vuonna festivaaleilla nähdään kuuden kotimaisen teoksen lisäksi neljä Suomen Assitejn tuottamaa kansainvälistä esitystä. Kansainvälinen ohjelmisto koostuu esityksistä, jotka oli tarkoitus esittää vuoden 2020 kansainvälisillä lasten ja nuorten esittävän taiteen Bravo!-festivaaleilla. Tapahtuma jouduttiin kuitenkin perumaan koronapandemian vuoksi.

Tarkempi Hurraa!-festivaalin ohjelma löytyy kulttuurikeskusten verkkosivuilta ja festivaalin sivuilta hurraa.org.

Poimintoja Hurraa!-festivaalin kotimaisista esityksistä

Teatteri Tuomikon sympaattinen nukketeatteriesitys Suru Puserossa kertoo surusta ja siitä selviämisestä. Kun peikko menettää pupuystävänsä, suru on niin suuri, että nuttukin muuttuu mustaksi. Ikäsuositus 3–10-vuotiaat.

Ilmatila ry:n Sarana tuo lavalle ilma-akrobatiaa kahden huoneen välissä, oviaukossa. Teoksessa tuttu arkinen sisäänkäynti muuntuu mielikuvituksen näyttämöksi. Ikäsuositus: 3-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Company Portmanteaun Piste, piste, piste vie yleisön kiehtovalle matkalle muotojen ja luovuuden maailmaan. Kyseessä on monitaiteellinen esitys, joka yhdistää nykysirkusta, tanssia ja elävää kuvataidetta. Ikäsuositus 4+.

Kuva: Sören Vilks

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri tuovat näyttämölle hersyvän nukketeatteri-näytelmän Prinsessa Pikkiriikki, joka pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reitun lastenkirjasarjaan. Ikäsuositus 5–10-vuotiaat.

Festivaalin kansainväliset esitykset

Ruotsalaisessa Kompani Giraffin Tvärslöjd -esityksessä kaksi sirkustaiteilijaa luo eläviä veistoksia itsestään ja arkisista esineistä akrobatian, taikuuden ja herkän liikekielen avulla. Ikäsuositus: 3+ ja perheet.

Tanskalaisen Don Gnu -ryhmän M.I.S. – Natten Lang tutkii modernia miehisyyden kuvaa hurjien lavatemppujen, raa’an fyysisyyden ja slapstick-komiikan voimin. Soveltuu yli 11-vuotiaille.

Ruotsalaisen Claire Parsons Co. -ryhmän Pieni joutsenlampi kertoo hopeisen järven joutsenista. Teos on kriitikoiden ylistämä ja yleisön rakastama uusi tulkinta Tšaikovskin klassikosta. Ikäsuositus: 4+.

Japanilais-puolalainen Arts Fraction Foundationin & JIENKYO:n yhteisteos Kuuki on tanssia ja musiikkia sisältävä esitys ilmasta ja liikkeestä. Ikäsuositus: 0–1,5-vuotiaat.

Lisätietoa

Hurraa!-festivaali 

Uutinen on julkaistu 1.3. ja sitä on päivitetty 10.3.